Konkurs na najlepszy polski zbiornik roślinny - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Konkurs na najlepszy polski zbiornik roślinny

Liczba wyświetleń: 121173·Odpowiedzi: 543
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Oglądając zachodnie strony, pomyślałem, że przydałby się konkurs na najładniejszego holenderka :wink: . Może webmaster roslinyakwariowe.pl, rozważyłby tę propozycję i cosik rozganizował :?:

Pozdrawiam

MaVrick

.......................................................
Moderacja:
w tym wątku połączyliśmy wszystkie tematy związane z organizacją polskiego konkursu, które przewinęły się w ostatnich latach na forum.
Zobacz w sklepie roslinyakwariowe.pl: dekoracje do akwarium, korzenie, kamienie i skały, piaski do aquascapingu

MaVrick

Piotr Baszucki Nowa Ruda

09 kwi 2004, 20:46   (#2)  

Mam w planach pomysl na konkurs ogolnopolski (przeraza mnie pomysl konkursu miedzynarodowego-jako pierwszy powinien zostac zorganizoway konkursik na mniejsza skale).

O ile nie powinienem miec klopotu ze skladem sedziowkim pozostaje jeszcze kilka kwestii:

1. Sponsorzy (znajac rynek nagrody bylyby bardziej "symboliczne", ale w koncu chodzi o wspolna zabawe)

2. Forma realizacji zgloszen (wydaje mi sie, ze najlepszym sposobem bylby internet (to forum) - nie bylbym w stanie zajac sie obsluga konkursu gdyby zgloszenia mialy byc przesylane droga pocztowa. Na forum kazdy (po uprzedniej rejestracji) moglby umiescic swoje zgloszenie wedlug dokladnie opracowanej instrukcji "krok po kroku". Dodatkowo stwarzaloby to okazje dodania pozycji typu "najladniejszy zbiornik wybrany przez uzytkownikow serwisu holenderskiego" - ktory bylby wybierany w oparciu o ankiete na forum. Czyli bylby to konkurs internetowy podobnie jak np. aquabotanic.

3. Oficjalne wreczenie nagrod - na przyklad przy okazji spotkania KMRW

Jestem otwarty na wszelkie pomysly i proszę o zgłaszanie swoich kandydatur.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Grzegorz Guzik Kraków

19 kwi 2004, 10:18   (#3)  

Piotrze- ja chetnie pomoge :wink:
Pozdrawiam
Grzegorz Guzik- Kraków

Grzegorz Guzik
Ranga: Znający temat

Miasto: Kraków

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
enigma Wrocław

19 kwi 2004, 20:02   (#4)  

Ja też chętnie pomogę. Ja akurat mam mizernego holendra ale patrząc np. na fotki twoich Grzegorzu czy mniej znanych użytkowników taki konkurs to byłoby naprawdę coś :D

enigma
Ranga: Zasłużony akwarysta

Miasto: Wrocław

enigma Wrocław

13 sie 2004, 11:37   (#5)  

Widzę że temat podupadł, a szkoda. Gdyby jednak udało się zorganizować taki konkurs to okres przełomu i początku roku wydaje się najlepszy ze względu na brak przerw wakacyjnych i międzynarodowych konkursów. Ludzie dajcie znać że chcecie taki konkurs :!:

enigma

13 sie 2004, 12:30   (#6)  

Jestem ZA :!:

charsu

13 sie 2004, 15:44   (#7)  

Ja też jestem ZA, może nie po to by wystartować :wink: ale zawsze z chęcią oglądam piękne holendry :D

Unnamed

sgiermek Kraków

13 sie 2004, 21:58   (#8)  

Sadzilem, ze takie konkursy sa, ale moje wiedza na ten temat jeszcze jest mierna, wiec skoro ich nie ma to musza koniecznie zaistniec. Jestem za tak bardzo jak nie moge sie doczekac swojego nowego zbiornika, ktory napewno bedzie startowal w tym konkursie.
Szymon Giermek tmp. Pencoed,Bridgend

sgiermek
Ranga: Początkujący

Miasto: Kraków

Rafał Śledziewski

13 sie 2004, 23:00   (#9)  

Ja też popieram ten pomysł.
Po ubiegłorocznych konkursach na aquabotanic i aquaticquotient nieuchronie zbliżało się pytanie kiedy taka idea zawita na naszym forum.
Jedyne co moge dodać to że nadszedł czs aby ją zrealizować.

Rafał Śledziewski

Ruzam GŁOGÓW

06 lut 2006, 14:04   (#10)  

Taki konkurs to super propozycja Piotrze czekamy na ogloszenie zasad itd.

Swoja droga mialem nadzieje ze dzial "nasze akwaria" bedzie czyms w rodzaju wiecznego konkursu gdzie ogladajacy nasze prace beda mogli zaglosowac na zbiornik on-line i w ten sposob powstalby ranking najladniejszych

Ruzam
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: GŁOGÓW

Piotr Baszucki Nowa Ruda

06 lut 2006, 14:17   (#11)  

Takie byly plany ale jest ich troche i czekają w kolejce na realizację :)

Niestety pracujac 12 godz/dobe brak mi czasu na wszystko. Przede wszystkim chce zakonczyc akcje z albumami by brac sie za cos wiekszego. Nie wyrabiam tez z utrzymaniem Serwisu na Serwerze, oplatami za lacze internetowe itd., a na wszystko potrzeba pieniazkow. Obecnie jestem w trakcie przygotowywania oferty reklamowej dla firm, dzieki ktorej uda mi sie utrzymac Serwis jako przedsiewziecie bezplatne dla uzytkownikow oraz płatne za symboliczną opłatą dla tych, którzy chcą nam pomóc rozwijać stronę.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Ruzam GŁOGÓW

06 lut 2006, 17:17   (#12)  

Swoja droga Piotrze powinienes podac nr konta na ktore mozna by wplacac kase na funkcjonowanie forum, co jakis czs na pewno kilka osob by znalazlo by 10 lub dwie a to wydaje mi sie zawsze cos :)

Ruzam

Miasto: GŁOGÓW

Anonim 1811

25 cze 2006, 11:15   (#13)  

Również jestem za konkursem, mam nadzieję, że się doczekamy :)

Anonim 1811

15 gru 2006, 14:19   (#14)  

Piotrze-akcja z albumami pewnie zakończona ;) .Oferta reklamowa dla firm również już przygotowana a temat jak się urwał tak już nikt go niereaktywował.W ostatnim czasie polski ruch akwarystyczny zaczął brnąc ostro do przodu i mamy juz kilka sukcesów (1 miejsce p.Arkadiusza w AGA2006,36 prac wysłanych z naszego kraju na ADA2006 w tym np:p.Adam Paszczela zdobył wysokie 33 miejsce,także uważam,że już najwyższy czas podjąc "rękawice" i spróbować zorganizowac jakiś konkurs u nas w Polsce.Co o tym sądzisz?Jestem również ciekawy co sądzą o tym stali bywalcy tego forum??

P.s wiem,że organizacja takiego konkursu wymaga pewnych środków tak jak i czasu oraz poświęcenia wielu osób.Myśle,że wielu ludzi potrafi się spręzyć i damy rade!Na mnie można liczyć :) Pozdrawiam

Gość

enigma Wrocław

15 gru 2006, 14:50   (#15)  

WIgLeS napisał(a):P.s wiem,że organizacja takiego konkursu wymaga pewnych środków tak jak i czasu oraz poświęcenia wielu osób.Myśle,że wielu ludzi potrafi się spręzyć i damy rade!Na mnie można liczyć :) Pozdrawiam

Oczywiście w pełni popieram wszystko co jednoczy a nie dzieli :wink: Co do wkładu środków to myśle że najlepszą formą organizacji takiego konkursu jest odpalenie strony internetowej, na której uczestnicy zgłaszaliby się, wyrażali wszelkie potrzebne zgody, upload'owali zdjęci itd. Ocenianie poszczególnych aranżacji również mogłoby się odbywać przez internet. W ten sposób wkład pracy będzie możliwie najmniejszy. Problem tylko ze stworzeniem takowej strony opartej na baza danych, skryptach itp.
Pozdrawiam, Mariusz

enigma

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

15 gru 2006, 15:06   (#16)  

jako wiecznie łasy na widoki pieknych Tanków czekam z niecierpliwością na jakieś wieści z placu Boju :)
przyda sie taka Esensja Piekna na forum :)

K-Pon
Ranga: Początkujący

17 sie 2012, 09:49 Przekręty w konkusie TBNAD  (#17)  

Poprowadziłem małe dochodzenie "dziennikarskie" odnośnie konkursu TBNAD. A dlaczego ? to zrobiłem, już wyjaśniam. Konkurs zakończył się jakiś czas temu, a był rozpalany do granic, że jest ą i ę ale jest jedno ale. Po ogłoszeniu wyników i domagania się nagród przez wygranych zniknęły, ze strony informacje o nagrodach, brak jakichkolwiek informacji na ten temat na stronie http://www.tbnad.com/sponsorzy/ chociaż takowe informacje były wcześniej

Rozmawiałem telefonicznie z Piotrkiem Dymowskim który zdobył 1 nagrodę czyli kwotę 5000zł i powiedział tylko tyle "kręcą mnie". Dochodziłem dalej całej prawdy i drogą mailową rozmawiałem także z 2 miejscem czyli kolegą Andrea Ongaro (Włochy) który jest oburzony całą sytuacją ponieważ nagroda także nie dotarła do niego.

Wiem także że pieniądze od sponsorów zostały przekazane (przynajmniej część bo do reszty sponsorów jeszcze nie dotarłem chociaż dotrę w najbliższych dniach)
Śledztwo trwa i będzie opisywane na tym forum jeżeli Redakcja Roślin Akwariowych nie będzie miała nic przeciwko temu.

Zobaczymy jak sprawa się rozwinie i może doczekamy się wyjaśnień ze strony organizatorów.

Dodatkowe informacje od organizatorów:

Firma która sponsorowała nagrody jest w trakcie zaprzestania działalności i to jest powodem tego że nagrody nie dotarły do odbiorców. Była to rozmowa z jednym z organizatorów oraz sponsorów czyli firmą Aquarium Design. Dowiedziałem się też, że pula nagród zostanie zmniejszona o kwotę 5000 zł więc do podziału zostanie 3000 zł ? tylko powiedzcie mi jedno czy to jest sprawiedliwe, że po zakończeniu konkursu zmieniają się nagrody ? Czy odpowiedzialności za to całą sytuację nie powinni wziąć organizatorzy ?
Jak na razie nie wiemy co dalej informacje na ten temat mają być zamieszczone. Tylko kiedy ? i czy nie powinny być zamieszczone szybciej ? a dopiero po naszej interwencji ?

---------------
Post dotyczy wątku przekrętów konkursu TBNAD organizowanym poza Serwisem roslinyakwariowe.pl, który próbowane natrętnie promować na łamach naszej strony bez wiedzy i zgody redakcji. Forumowicze roslinyakwariowe.pl wykryli prawdziwe intencje organizatorów konkursu.

Hathor

Akwamaniak01 Lublin

17 sie 2012, 10:33   (#18)  

haha czyżby to był ostatni lans firmy i zarobek....

Polsza to dziwny kraj

---------------
Post dotyczy wątku przekrętów konkursu TBNAD organizowanym poza Serwisem roslinyakwariowe.pl, który próbowane natrętnie promować na łamach naszej strony bez wiedzy i zgody redakcji. Forumowicze roslinyakwariowe.pl wykryli prawdziwe intencje organizatorów konkursu.
240L Zieleniak

Akwamaniak01

Miasto: Lublin

poligraphica

17 sie 2012, 10:34   (#19)  

Sponsorzy zacni...dziwna sytuacja ?

---------------

poligraphica

17 sie 2012, 11:21   (#20)  

Jeszcze nie ma wpisu "No co wy - spróbujcie sami! Chłopaki chcą coś zorganizować a wy im rzucacie kłody pod nogi!, najłatwiej jest siedzieć w domu i narzekać"

---------------

moonrider
Ranga: Znający temat

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

aga2026.jpeg

Konkurs AGA International Aquascaping Contest 2026

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 618
aga2026.jpeg Wiemy, że wielu z Was od dawna pielęgnuje swoje zbiorniki w oczekiwaniu na tę wiadomość. Koniec czekania! Zgłoszenia będzie można nadsyłać od 1 sierpnia do 4 października, a wyniki pozn...
YouTube

Film Mały zbiornik z liquid nature.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1570
Hej Film długi ponad godzinę, ale jak zwykle fajnie przedstawiony krok po kroku z budowy aranżacji i opieki nad zbiornikiem. Miłego oglądania.
YouTube

Film ADA Zbiornik o wymiarach 180x120x60

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1230
Hej Ciekawy aranż. Podziw budzi szerokość akwarium aż 120cm 😀
YouTube

Film ADA Zbiornik 60cm

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1794
Hej Miłego oglądania
YouTube

Film Mały zbiornik - aranż Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1653
Hej Film pokazuję jak fajnie można zaaranżować mały zbiornik. ?si=etqQaJl7TxK7jGQU
YouTube

Film ADA Zbiornik 120 cm Iwagumi

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1723
Hej Bardzo ładne Iwagumi. Miłego oglądania. ?si=3KIMnQ7XEx6naxoK
YouTube

Film Nowy zbiornik w Liquid nature 160cm

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1861
Hej Zapraszam do obejrzenia. ?si=qi8_1eOFIS4Bmvy9
YouTube

Film ADA Zbiornik 180 cm z dużymi kamieniami

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1600
Hej Flowing in the Clear Stream. Miłego oglądania. &t=?si=4h5JIirRNTK6_ZJE
YouTube

Film zbiornik Oase 600 Highline po 2 latach od założenia

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1549
Hej Film przedstawiający akwarium Oase Highline 600 w sklepie Liquid nature. Film po niemiecku. &t=?si=dD2Ih1hYA0xiauEs
YouTube

Film ADA - zbiornik 120 cm Crag forest

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1585
Hej Miłego oglądania. &t=?si=KUOPoUV3FoyAeS_F

Statystyki

Ten temat przegląda 455 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571124
 •  Liczba wątków: 48842
 •  Użytkownicy: 36958

•  Najnowszy użytkownik: SebastianN

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 455 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.