Jedna gałęzatka jest ciemniejsza bo dzisiaj włożona a druga była wcześniej Krewet planuje dużo więcej, bo tylko tyle miałem na stanie, będzie jeszcze z 3 RC i 5 CB grade A
Więc kostka ruszyła dawno jakieś 4 miesiące temu ale niedawno przeżyła reaktywację Wiec tak, kamyczków było 3 i nie mogłem ich dopasować więc wymyśliłem że w szczeliny wepchnę gałęzatkę. A do podłoża wiem że jest troche za dużo ale tak już wyszło ważne że się podoba
Fajny maluch. Do mnie w Piątek przyjedzie wraz z akwarium dla syna w prezencie kotnik ok. 10l chyba sobie odpalę coś w ten deseń Będę obserwował.
Na koniec prośba. Podpowiedz jak długo oświetlasz to cudo. Jak podajesz ten potas i na koniec - co2 w planie czy raczej nie przewidujesz?
Bardzo fajne choć dla mnie gałązatka to jedna z brzydszych roślin akwariowych
Polecam założenie takiego akwarium. Więc tak, potas podaję wraz z uzdatniaczem bo mam , uzdatniacz z soli +K2SO4 a świecę normalnie 10h i glonu nie ma a CO2 nie było, nie ma i nie sądzę że będzie ;D
Gałęzatka świetnie pasuje do takiego maleństwa. Ogólnie bardzo podoba mi się baniaczek, chociaż trochę przeszkadza mi ten ścięty wierzchołek centralnej skałki, przez co w moim odczuciu jest trochę "ciężka". Pozdrawiam
Taka skałka się trafiła, kombinowałem z różnymi ułożeniami i to było chyba najlepsze Jak dokładnie wyczyszczę gałęzatkę i akwarium to wrzucę foty. Dalej nie potrafię się zorganizować z krewetami ;P
ko_wal25 w Akwaria· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8494
Witam serdecznie,
Pragnę przedstawić moje akwarium, którego aranżacja powstała zupełnie przypadkowo a mianowicie po zakupie grupy roślin od kilku różnych osób umieszczałem je losowo i tymczasowo jed...
MichalGDA w Akwaria· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6879
[Oryginalny post z 9 Marca zginął dzięki awarii OVH - wrzucam go teraz jeszcze raz]
Wymiary w cm:
dł: 207cm x 50cm x h 63cm (woda do 55cm - zamalowany 8 cm z góry pełni rolę pokrywy).
Wewnątrz komi...
piutki 82 w Akwaria· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 9426
Witam wszystkich.
Nie miałem wcześniej okazji, więc chciałem pokazać akwarium, które wzięło udział w konkursie IAPLC 2017. Poniżej trochę danych, oraz kilka zdjęć z placu budowy :)
Akwarium - 120x60...
MichalGDA w Akwaria· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4888
Witam,
To moje pierwsze własne akwarium (nie licząc krótkiej przygody 15 lat temu).
W założeniu miało być Low tech a'la Diana Walstad na ziemi ogrodowej. Z kilku różnych przyczyn wyszedł trochę misz m...
git66 w Akwaria· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1977
Witam
Po ponad 9 latach bez akwarium w nowym mieszkaniu postanowiłem wrócić do dawnego hobby. Tym razem już bardziej na poważnie. Póki co postawiłem w pokoju córki kostkę 10l trochę dla niej, trochę...
Majkel82 w Akwaria· Odpowiedzi: 48 · Wyświetlenia: 12554
Cześć.
Prezentuje Wam mojego low techa na bazie ziemi polnej z dodatkiem torfu i Florapolu JBL.
Ogólnie jest to mój drugi posiadany zbiornik, pierwszy to 200l HT.
Chciałem zobaczyć i porównać na włas...
Chudy1 w Akwaria· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 7232
Dzień 118 (24.09.2017r).JPG Witam, przedstawiam moje akwarium zalane 30.05.2017r. Jest to moje pierwsze akwarium z taką ilością roślin, wcześniej przez dłuższy czas był biotop Tanganika a jeszcze wcze...
Statystyki
Ten temat przegląda 260 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 260 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej