Mi też się podoba, chociaż jednak Solar Mini z tą swoją podstawką jest fajniejszy. Zobaczymy jak się te ledy będą sprawdzać przy uprawie roślin, myślę, że ADA nie wypuściłaby niesprawdzonego produktu. Cenowo pewnie będzie w okolicach Solara Mini, który i tak jest dość drogi i mało kto chce tyle inwestować z małe akwarium.
Design bardzo podobny do chińskich lamp dostępnych w Aquario, w RA zresztą też więc szału wg. mnie nie ma. Ciekawe będzie jedynie zastosowanie ledów, i to jak rośliny będą się wybarwiać.
lukilak1994 napisał(a):Design bardzo podobny do chińskich lamp dostępnych w Aquario, w RA zresztą też więc szału wg. mnie nie ma. Ciekawe będzie jedynie zastosowanie ledów, i to jak rośliny będą się wybarwiać.
Uuu, ja jestem mało wrażliwy na estetykę, ale Ty to dopiero Te lampy to przecież całkiem inna bajka! Te aluminiowe, o których piszesz, są fajne, ale ADA jest kilkukrotnie cieńsza i ma całkiem inną kolorystykę, kształt itp.
Z tego co można wyczytać na stronach ADA to lampy będą tylko w wersji 30 i 36cm, czyli na małe zbiorniczki. Może większe lampy też będą odświeżone, zobaczymy
ogólnie lampki na nóżkach utrudniają prace w akwarium, bez przerwy trzeba ją przestawiać, mogli zrobić nóżkę coś w stylu solar mini, a co do ceny bedzie napewno wyżej niż solar mini bo w końcu na ledach...
lukilak1994 napisał(a):Design bardzo podobny do chińskich lamp dostępnych w Aquario, w RA zresztą też więc szału wg. mnie nie ma. Ciekawe będzie jedynie zastosowanie ledów, i to jak rośliny będą się wybarwiać.
Te lampy to przecież całkiem inna bajka! Te aluminiowe, o których piszesz, są fajne, ale ADA jest kilkukrotnie cieńsza i ma całkiem inną kolorystykę, kształt itp.
Troche bym się z tym nie zgodził, nóżki bardzo podobne do tych z chińskich lapmek( przeźroczyste) o podobnym kształcie(chociaż te adowskie są smuklejsze), ze zdjęć wynika że kolor prawie identyczny, u góry przetłoczenia w formie poziomych pasków. Jedynie z czym sie zgodze to to że ADA jest naprawde cieniutka, ale nie można porównywać grubości świetlówki T5 z płaskim ledem. Kształt całej lapmy również podobny do chińskiego poprzednika. Ciekawe kto od kogo "ściągał". Albo chińczycy podchwycili fotki od japończyków, albo japończycy uznali że chińskie lampki są bardzo ładne
Wiesz, to jest trochę tak, że można by powiedzieć, że Hyundai i30 jest podobny do BMW 1, ale szczegóły sprawiają, że to dwa zupełnie inne auta (chociaż nowa wersja tego pierwszego podoba mi się dużo bardziej niż "1" ). Przynajmniej ja to tak widzę.
Skończmy temat, bo o gustach się nie dyskutuje, najbardziej jestem ciekawy jak będą na tych ledach wyglądały rośliny. Ciekawe czy ledy w lampach ADA też będą miały widmo "green" czy nie. Wydaje mi się, że to może być efekt oświetlenia HQI w małym akwarium.
Przyznam, że nie podoba mi się nowoczesny trend, w którym podąża ADA, choć nowa lampka to dla mnie absolutny "must have" wolałbym coś o niepowtarzalnym klasycznym Adowskim wyglądzie.
Design do bólu samurajski - mnie się podoba, chociaż mój entuzjazm zapewne zostanie ostudzony po przeczytaniu cennika. Wygląda na SMD, więc większe zbiorniki będą musiały jeszcze poczekać na swoją kolej, a jak już się doczekają, to okaże się, że najfajniejsze jest oświetlenie plazmowe
Dzejson90 napisał(a):te szare paski to nie malowanie tylko radiator, chyba że się mylę.
3promile napisał(a):Radiatory nie są potrzebne przy diodach SMD
Chyba większość diod jest dostępna w obudowach do montażu powierzchniowego (SMD). Wręcz mało jest takich z wyprowadzonymi nóżkami.
Prawie wszystkie diody LED mocy potrzebują radiatorów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 309 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej