Pojemność: 72l brutto
Wymiary: 60x30x40h, proste
Oświetlenie: Pokrywa, 2x24W
Ogrzewanie:Grzałka Atman 100W, temperatura wody- 24 st
Filtracja: Filtr kubełkowy, 1000l/h
Podłoże: ADA Amazonia II + Tourmaline BC + Clear super + Bacter 100 + Penac W i P
CO2: butla + dyfuzor ze strzykawki i lipy
Nawożenie: Aqua Art K+, Carbo
Parametry: PH - 6.2 / 6.5 (tylko tyle znam, reszta testów się skończyła i muszę kupić)
Dekoracje: Kamienie, korzenie Flora:eleocharis acicularis (in-vitro), hemianthus callitrichoides (in-vitro), hedyotis salzmanii, Hemianthus micranthemoides (podziękowania dla Joasi za na prawdę sporą porcję)
Fauna: 25x Bystrzyk Amandae, xx RC i innych kundelków
Jak zauważyliście nawożę tylko potasem, przydałoby się dodać coś więcej, ponieważ zbiornik w takiej formie wystartował 20 maja.
Pojawiły mi się krasnale na kamieniach i korzeniach, ale udało mi się zwalczyć je poprzez podlewanie Carbo. Oby nie wróciły!
Chciałbym uzupełnić obsadę, bo nie ukrywam, że jest dość pusto. Myślałem o jakiejś parce, nieco większej, ale spokojnej, która nie zrobi szkody krewetkom. Jakieś sugestie?
Koniec owijania w bawełnę. Czas na show
4 lipiec 2011, dzień 45.
11 lipiec 2011, dzień 52.
21 lipiec 2011, dzień 62.
Czekam na rady i sugestie oraz mam nadzieje odpowiedzi na powyższe pytania.
PS: przepraszam za jakość zdjęć, ale niestety mój aparat nie jest najwyższych lotów. Fotki ze sprzętem, ponieważ nie jestem zwolennikiem wyciągania z akwarium sprzętu do zdjęć innych, niż konkursowe.
Przycinaj trzeci plan tak, jak na pierwszym zdjęciu. Za dwie, trzy przycinki wyjdzie bardzo przyjemna aranżacja. Podoba mi się ten delikatny akcent z korzeni!
kakarot napisał(a):I jak tam zbiorniczek zrobiłeś przycinkę:)
Przycinka była już dwa tygodnie temu.Duży heniek odbił, rotala za to coś wolniej, ale już startuje. Teraz jeszcze zetnę trawnik, bo nieco poszedł do góry.
Nie mam niestety aparatu i kolejna aktualizacja będzie dopiero po niedzieli.
Nie ucz, że kamyki są brzydkie, a patyki brudzą. Że różowe jest miłe, a brązowe ? mniej. Że powinienem lubić panią z kiosku. Że sosna jest ładna, a dąb ? odstrasza powyginanymi gałęziami. Że śliczne są bajeczki o misiach? Że powinienem bawić się klockami. Że piękne jest to, co się Tobie podoba.
Wcześniej były to "kolejne 3 kamienie z rotalą eloharisem i heńkami" teraz jest o niebo lepiej. Odrobinę okiełznałbym małego heńka by stworzył gładszą murawę a korzonki pozostały widoczne. Gratuluję
djbovorta w Akwaria· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9634
Witam.
Po kilkuletniej nieobecności wśród aktywnych akwarystów, nadszedł czas na portów.
No i mam 72L :
Szkło całość opti robione na zamówienie
Szafka biała wzmacniana robiona na zamówienie
Oświet...
nuendo w Akwaria· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5693
Lato się skończyło i wreszcie mogłem zabrać się za restart jednego ze swoich zbiorników. Niestety jakość zdjęć nie powala. Czekam, aż trzeci plan podrośnie. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie...
Lenieeek w Akwaria· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5325
Cześć,
chciałem wam zaprezentować moje akwarium. Jest to zbiornik po całkowitym restarcie i zmianie aranżacji. Co będzie z tego dalej czas pokaże.
Akwarium: 60x30x40 z pokrywą Aquael'a
Oświetlenie:...
Wiktor10993 w Akwaria· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5470
Po akwarium które miało być ryuboku i mi się nie spodobało stwierdziłem ze stworze nowe.
Padł plan na stworzenie akwarium roślinnego ( Plan był na akwarium Holenderskie lecz ilość pracy przy nim i wym...
Karolina w Akwaria· Odpowiedzi: 95 · Wyświetlenia: 51970
Dzień dobry wszystkim :)
Nadszedł dzień, w którym moje marzenie przerodziło się w rzeczywistość :mrgreen:.
Start akwarium - 17.05.2021r.
Dane techniczne:
Wymiary, objętość: 60 x 30 x 40, 72l OW
...
sergiusz1988 w Akwaria· Odpowiedzi: 112 · Wyświetlenia: 34529
Wymiary akwarium + objętość: 60x30x40 72L
Oświetlenie: DIY belka Power Lew 39W
Nawożenie: Zmienne ! na początku potas około 15 ppm, reszta nawozów będzie podawana przy zauważeniu braków na roślinach
C...
nuendo w Akwaria· Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 13022
Dzień Dobry 😁
Po dziesięciu latach przerwy postanowiłem odnowić to piękne hobby.
Wymiary akwarium + objętość: 60x30x40 72 l
Zalany: 15.08.20
Oświetlenie:Belka Led ok 33 lm na litr.8000 K Świecenie od...
danielevsky w Akwaria· Odpowiedzi: 82 · Wyświetlenia: 22836
Natchniony debiutem na IAPLC 2020, przystąpiłem do realizacji kolejnego projektu. Tym razem po raz pierwszy postanowiłem zmierzyć się z Dragon Stone.
W chwili obecnej skupiam się na hardscape. Przez...
Statystyki
Ten temat przegląda 334 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36935
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 334 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej