AQUA-TERR w Toruniu, kwiecień 2010 (fotorelacja) - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

AQUA-TERR w Toruniu, kwiecień 2010 (fotorelacja)

Liczba wyświetleń: 3498·Odpowiedzi: 2
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Zafira Łódź
Witam
Pozwolę sobie umieścić trochę fotek z soboty, 10 kwietnia-Forum Aqua-Terr. Szkoda tylko, że okoliczności tej imprezy były takie smutne, bo każdy Polak i nie tylko, wie co się wydarzyło. Myśleliśmy, że forum będzie odwołane, ale władze uniwersytetu zadecydowały, że się odbędzie, bo jest to impreza o charakterze naukowym.
A takie akwaria mieliśmy okazję oglądać na forum (UMK):
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Stowarzyszenie łódzkich akwarystów i terrarystów:
Obrazek
Obrazek
Rośliny na sprzedaż"AFRA":
Obrazek
Obrazek
Obrazek
AFRA-to akwarium było godne uwagi ;-)
Obrazek.
Obrazek
Po prelekcji Chrisa (plakat z krewetkami podpisany) ;-) :
Obrazek
Obrazek
Stoisko łódzkiego stowarzyszenia akwarystów i terrarystów:
Obrazek
Stoisko Tropicala:
Obrazek

Muzeum Przyrodnicze na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika, Instytut Biologii i Nauk o Ziemi:
Zwiedzaliśmy zbiory muzealne z zakresu ornitologii, ichtiologii, kręgowce i bezkręgowce, gady, płazy, stawonogi..różne zwierzątka w formalinie i szkielety. Mieliśmy przyjemność oglądać również akwaria z pielęgnicami z jeziora Wiktorii, Tanganika, Malawi.
Obrazek
Kilka gablot ze zbiorami:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Krzysiek(krzych0062),Paweł(Muhhamad) i ja (w środku,żeby nie było,że jestem mężczyzną) ;-)
Obrazek
I większa nasza grupa :-)
Obrazek
Stoisko Aquaela-Krzysiek(krzych0062),Paweł(Muhhamad). ;-)
Obrazek
Uniwersytet Biologii i Nauk o Ziemii-zabapingfloyd,Emi,Andooszka,Zafira,Maria Kociołkowska-Gorczyca, dr Roman Pawlak..reszty nie znam z imion i z ników(przepraszam)
Obrazek
Panowie z łódzkiego Rybarium, ja oraz Krzysiek(krzych0062) pierwszy od prawej
Obrazek

Zwiedzaliśmy zbiory paleontologiczne na UMK. Oprowadzał nas dr Roman Pawlak-wykładowca, badacz endemicznych pielęgnic wielkich jezior afrykańskich, autor książki:"Pielęgnice jeziora Tanganika".
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tutaj dr Roman Pawlak pokazuje nam swoją hodowlę pielęgnic, która znajduje się w podziemiach uniwersytetu:
Obrazek[img][img]http://img823.imageshack.us/img823/2592/p1170644.jpg[/img]
Ostatnio edytowano 21 lut 2011, 13:23 przez Zafira, łącznie edytowano 3 razy

Zafira
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Łódź

kocan1 Legionowo

13 kwi 2010, 23:07   (#2)  

Obrazek

Fotorelacja z Torunia:
http://www.akwa-mania.mud.pl

kocan1
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Legionowo

Piotr Baszucki Nowa Ruda

13 kwi 2010, 23:22   (#3)  

Dziękujemy za ciekawe fotorelacje.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

telefon-1000020337.jpg

Sonda PH Aqua Trend

akwaAmator w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 850
Witam Czy to możliwe że sonda PH padła po 6 miesiącach ( nie całych ) użytkowania ? Mam problem ze sterownikiem PH BOT ,ale tylko w godzinach porannych 7-8 rano sterownik co chwilę załacza i wyłącza ...
YouTube

Galeria Green Aqua - przegląd lato 2026

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 620
14_1_3825.jpg

Nowe reduktory CO2 Aqua-Art v2 - jeden lub dwa manometry

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2849
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
YouTube

Film Warsztaty z Yusuke Homma w Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1666
Hej Ciekawy film jak zrobić aranż. Yusuke Homma podaje dużo trików, ponadto przedstawia jego relację jako ucznia z Takashi Amano. ?si=Cm013vYTzV8H1Lxu
YouTube

Film Mały zbiornik - aranż Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1619
Hej Film pokazuję jak fajnie można zaaranżować mały zbiornik. ?si=etqQaJl7TxK7jGQU
YouTube

Film Ciekawy aranż made in Green Aqua

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1779
Hej Miłego oglądania - są napisy po polsku. ?si=WCc-WQrjpP1ilWgp
NCO2-3MULTIDIRECTION.jpg

Multi reaktor NCO2-3 Aqua nova MONTAŻ

Przemo80 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 6069
Witam drodzy forumowicze. Zakupiłem właśnie multi reaktor NCO2-3 Prosty jak budowa cepa. Problem polega na tym że ani w opakowaniu ani na stronie producenta, ani w głębinach internetów nie znalazłem ...
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Chihiros Aqua Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5698
podloze-chihiros-aqua-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podł...
YouTube

Film Green Aqua poradnik początkującego Aquascarpera

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1080
Hej Pokazane jest na filmie jak założyć fajny aranż. Warto włączyć napisy ( jest po polsku). ?si=KsAHp7w6qJLJfCQl

Ziemia aqua soil termin ważności??

klosiu2 w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4146
Witam. Posiadam 30l ziemi aqua soil i chciałbym jej użyć do baniaka. Jedyne pytanie, które mnie nurtuje to czy mogę ją jeszcze użyć. Ziemia była zakupiona chyba z 4 lata temu i nie wiem czy ma jakiś ...

Statystyki

Ten temat przegląda 358 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571027
 •  Liczba wątków: 48816
 •  Użytkownicy: 36939

•  Najnowszy użytkownik: meoowu77

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 357 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.