Witam
Pozwolę sobie umieścić trochę fotek z soboty, 10 kwietnia-Forum Aqua-Terr. Szkoda tylko, że okoliczności tej imprezy były takie smutne, bo każdy Polak i nie tylko, wie co się wydarzyło. Myśleliśmy, że forum będzie odwołane, ale władze uniwersytetu zadecydowały, że się odbędzie, bo jest to impreza o charakterze naukowym.
A takie akwaria mieliśmy okazję oglądać na forum (UMK):
Stowarzyszenie łódzkich akwarystów i terrarystów:
Rośliny na sprzedaż"AFRA":
AFRA-to akwarium było godne uwagi

.
Po prelekcji Chrisa (plakat z
krewetkami podpisany)

:
Stoisko łódzkiego stowarzyszenia akwarystów i terrarystów:
Stoisko Tropicala:
Muzeum Przyrodnicze na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika, Instytut Biologii i Nauk o Ziemi:
Zwiedzaliśmy zbiory muzealne z zakresu ornitologii, ichtiologii, kręgowce i bezkręgowce, gady, płazy, stawonogi..różne zwierzątka w formalinie i szkielety. Mieliśmy przyjemność oglądać również akwaria z pielęgnicami z jeziora Wiktorii, Tanganika, Malawi.
Kilka gablot ze zbiorami:
Krzysiek(krzych0062),Paweł(Muhhamad) i ja (w środku,żeby nie było,że jestem mężczyzną)
I większa nasza grupa
Stoisko Aquaela-Krzysiek(krzych0062),Paweł(Muhhamad).
Uniwersytet Biologii i Nauk o Ziemii-zabapingfloyd,Emi,Andooszka,Zafira,Maria Kociołkowska-Gorczyca, dr Roman Pawlak..reszty nie znam z imion i z ników(przepraszam)
Panowie z łódzkiego Rybarium, ja oraz Krzysiek(krzych0062) pierwszy od prawej
Zwiedzaliśmy zbiory paleontologiczne na UMK. Oprowadzał nas dr Roman Pawlak-wykładowca, badacz endemicznych pielęgnic wielkich jezior afrykańskich, autor książki:"Pielęgnice jeziora Tanganika".
A tutaj dr Roman Pawlak pokazuje nam swoją hodowlę pielęgnic, która znajduje się w podziemiach uniwersytetu:

[img]http://img823.imageshack.us/img823/2592/p1170644.jpg[/img]