Akwarium bombowe.
Uporządkowana dzicz w moim stylu.
Drobiazgiem który ewentualnie próbował bym poprawić to zagęszczenie dolnej części III planu.Tak aby nie prześwitywała tylna szyba poniżej połowy wysokości zbiornika.
Pytanie co to za roślinka na pierwszym planie z lewej strony ta szerokolistna h.minima PS. to zdjęcie z podświetleniem tyłu akwarium jest po prostu rewelacyjne
Grześku,
Staram się nie oceniać każdego akwarium. Tylko te, które zrobiły na mnie wrażenie. A to zrobiło. Doskonałe połączenie microsorium, cryptocoryne i blyxy.
Napisz ,jak udalo ci sie utrzymac tak czyste korzonki wolne od glona, przy takim swietle i nawozach nie jest to latwe..Ostra szczota przed sesja czy po prostu nie zachodziły .
Jerdezz napisał(a):Napisz ,jak udalo ci sie utrzymac tak czyste korzonki wolne od glona, przy takim swietle i nawozach nie jest to latwe..Ostra szczota przed sesja czy po prostu nie zachodziły .
Na zdjeciach przy starcie zbiornika sa inne korzenie, widocznie te na ostatnich zdjeciach zostaly dodane pozniej, dlatego sa moze czyste
Witam wszystkich,korzonki były dodane chyba jakieś 3 do 4 miesięcy temu{zmiana aranżacji}jeśli chodzi o glon na dekoracjach akwarium jeszcze się nie pojawił{amano i otosy na głodzie}pozdrawiam.
Uwielbiam oglądać fotorelacje ze startów zbiorników !
Fascynuje mnie to, że niektórzy potrafią sobie wcześniej w głowie lub na papierze narysować plan i później jeszcze sie tego planu trzymać
akwaAmator w Akwaria· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2306
Znalazłem na forum stary aranż https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/325l-bn-t-tomek-81101.html :D ,a atak jest obecnie :
Akwarium ma 107 dni (na dzień 02.06.2026)
Akwarium : 1...
Andrzej_Turczynowicz w Akwaria· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 17125
Hej
szkło viv 120-50-60
oświetlenie chihiros wrgb2 pro
filtry eheimy 2075+2373 szeregowo oraz eheim 2178
nawożenie aquaforest
co2 z butli
akwarium ma około 4 miesiące.
fota lipnym iphonem w dzień ale...
grzeniu3754 w Akwaria· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 8261
Cześć wszystkim.
Chciałem zaprezentować nową aranżację w akwarium 100x60x60
Podłoże
Yokuchi Jiban soil, żwir 1-3 mm
Rośliny z uwagi na powódź na południu kraju nie wszystkie dojechały na czas startu...
grzeniu3754 w Akwaria· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 9067
Dzień dobry!
Chciałem zaprezentować nowy zbiornik 360L (100 x 60 x 60 ) szyby Full Opti CNC 11mm
Korzenie - Red Moor
Podłoże - lawa wulkaniczna w workach, na to Yokuchi Jiban Soil, przód piasek pł...
polakko 78 w Akwaria· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4036
Cześć, pozwolę sobie pokazać swoje akwarium w obecnej odsłonie.
Akwarium Opti 360l 120/60/50h
Oświetlenie Hyperspot L
Filtry: Ultramax 2000, Eheim 2217 z reaktorem CO2
woda RO+ mineralizator, czasem ...
Andrzej_Turczynowicz w Akwaria· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 9215
Hej
Postanowiłem pokazać moje akwarium, wymiary 120x50x60
start 12.2021 start problematyczny z dużą ilością glonów wszelkiego rodzaju :)
na szczeście udało się je opanować.
Po 7 miesiącach postanowiłe...
polakko 78 w Akwaria· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7764
Witam Wszystkich. Przedstawię swoje akwarium którego aranżacja powstała pod koniec 2020roku.
Szkło OW 120 X 60 X 50h 12mm
Lampa Skylight Hyperspot L
Filtry: Aquael Ultramax 2000 oraz Eheim 2217 z reak...
pawel81 w Akwaria· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 7729
Akwarium o długości 120cm z aranżacją składającą się głównie z korzeni. Ma około 2 miesiące.
Rośliny: Mchy, Anubias nana bonsai, Bucephalandra "Mini Red", Bucephalandra Bleu green, Anubias ...
Statystyki
Ten temat przegląda 263 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 262 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej