Lain napisał(a):7 Gosia Turczyńska ??? A nie Tarczyńska ;P tak dla sprostowania hehe
Gosia Tarczyńska.
A na żywo zbiorniki prezentowały się znacznie lepiej, niż na zdjęciach, na fotkach mam wrażenie że mój zbiornik zlał się w jedną całość,a mchy wyglądają jak w jednej kupie,a było tam bardzo wiele elementów z mchami i innymi roślinami.
A tu moja krótka wzmianka, która wstawiłam na swoim lokalnym forum:
Edit:
Hannower, konkurs XL
Piotr Dymowsk 3 miejsce:
Małgorzata Tarczyńska 7 miejsce:
Michał Maciejewicz 8 miejsce:
Tim Schmiedeshoff
Tych akwariów jest cała masa,a jeszcze więcej tych nano.W wolnej chwili postaram się wrzucić więcej fotek zbiorników.Na razie wrzucam kilka fotek i słów o naszej polskiej ekipie A tu dla przykładu widać jak wysoko stały zbiorniki, pewnie dla Piotra czy Michała nie miało to aż takiego znaczenia,ale dla mnie bardzo duże(stoję tu na palcach) :
Na każdym stanowisku były po 4 akwaria 150x50x50
Robiono nam sesję zdjęciową do magazynów akwarystycznych, zorganizowaną przez firmę Eheim( w koszulkach eheimowskich):
A to już wieczorna impreza, na której zostały ogłoszone wyniki konkursów, na sali bankietowej sobotniej imprezy"Scaper night" było ok. 170 osób,z roku na rok przybywa osób:
Wszyscy jeszcze czekają na wyniki:
I nagrody:
Miejsce 3 Piotra w konkursie XL i 7 w kostkach
Piotr brał udział w dwóch konkursach-nano i XL, Michał i ja tylko w XL
7 miejsce w XL-kach
Michał miejsce 8 w XL
Czasami chciałbym ażeby moja druga połowa "pogrzebała" coś więcej przy zbiorniku .Choć i tak nie mogę narzekać, bo swego czasu zdarzało się jej nawet solowca hodować w celu wiadomym.
Fajna impreza i dobrze, że nie tylko męska.
gratuluję !
nefrete1 napisał(a):Małgosiu, moje gratulacje! Maleńka jesteś WIELKA
Dziękuję, starałam się, chociaż nie miałam czasu na przygotowania, zgłosiłam się do konkursu bardzo późno, ostatnim rzutem na taśmę , może i dobrze, bo przez to ten konkurs nie był tylko męski, jeśli chodzi uczestników z naszego kraju .
Na uwagę zasługuje szkło, a właściwie jego wnętrze z pozycji 9.
Ładne drewno i duża wyeksponowana głębia, atrakcyjnie i na miejscu wyglądają płaskie kamienie w podłożu.
Staram się odnależć jakiś temat przewodni w szkle nr.21 ... No i w tym smoku coś jest ...
... może jakby grotę pallaudaryjną z tyłu w anubiasach i mchach mu zrobić, to wyglądałby wiarygodniej, choć zdaję sobie sprawę, że tu nie o wiarygodność chodzi
Niestety edytowanie poprzedniego postu jest niemożliwe, więc spytam w kolejnym.
Do uczestników;
Jak wygląda aranżowanie zbiornika, przyjeżdżacie z własnym szkłem i przekładacie do jak rozumiem, identycznych 150-ek na miejscu?
Co ze światłem, filtracją, gazem ?
Ile jest czasu od momentu zakończenia prac do ocen jury ?
Kostkę możesz zabrać swoja i postawić na miejscu gotową. XL składasz z przygotowanych wcześniej elementów. Masz do dyspozycji szkło, oświetlenie i filtracje.
Już do XL nie będę się odwoływał bo każdy ma inny gust i jeden woli Nature inny Holendry inny mając dylemat między 2 akwariami, wiadomo że poprze akwarium rodaka, proste i nikt nie ma prawa zaprzeczyć bo tak po prostu tam jest i ok.
Ale wyniki dotyczące kostek... demotywują.. Rozmawiałem z jednym z sędziów, najzwyklej w świecie aby dowiedzieć się co robię źle lub może co się nie spodobało.. czemu np. nr 7(moja) i 8 są na takich pozycjach, co poprawić, nad czym popracować.. odpowiedź była krótka.. Fajne prace ale były "ładniejsze"..
Nr 1 ok, jest to ładnie wykonana praca - takie gusta(DUŻO roślin) o nich się nie dyskutuje.. ale nr 2, nr 3 ?? Porównajmy ją do numeru 8 detale, idealna kompozycja, dobór roślin, materiałów, prostota, minimalizm.. jak dla mnie perfekcyjna praca.. zdobywa m8, za to kępa mchu pozycję 2, a kępa pinatifidy miejsce 3 i tu się nasuwa pytanie, dlaczego? Takie jest moje zdanie.. byłem tam osobiście i potwierdzam że nr.8 na żywo prezentował się perfekcyjnie..
Piotrze jak czytam ''argumentację'' sędziów o jakiej piszesz w przypadku kostki nr 8 to chyba ten sędzia jest na etapie bojownika w kuli ze sztuczną rośliną. Brak słów.
Lista akwariów XL, które znalazły się poza konkursowym podium: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=gKmafBYQcm0?version=3[/youtube]
Więcej interesujących filmów: http://www.youtube.com/user/DefiniteAquascapeTV
Masz podobny problem albo chcesz coś dodać?Załóż konto w minutę i odpowiedz w tym wątku. Zalogowani mogą też obserwować wątki i dostawać powiadomienia o nowych odpowiedziach.
449692851_1002122431921331_6921568129447283328_n.jpg
Zapraszam na stronę organizatora: https://biotopeaquariumproject.com/biotope-aquarium-contest/categories/
Tutorial Jurijsa prezentujący zakładanie akwarium 180cm na skałach dragon i roślinach Aqua-Art - polski akcent :)
Listę roślin tego producenta znajdziecie tutaj: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/ros...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 521 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej