Witajcie, od majówki walczę z pyłem na szybach i doszedłem do momentu, w którym sam nie potrafię już tego opanować i zwalczyć.
Sytuacja wygląda następująco. 2 akwaria, 64l i 200l. Małe na podłożu akt...
Witam
Mam akwarium 300 litrów. Oświetlenie to belka Fluval plant 46 wat. Filtracja to dwa filtry wewnętrzne Fan-3 z dużymi gąbkami. Parametry wody to No2 0, No3 15 ,Po4 śladowe troche ponad 0, amonia...
Cześć wszystkim!
Od około roku walczę z glonami (głównie krasnorosty i zielenice punktowe) w moim akwarium. Mam nadzieję, że ktoś z Was może podpowiedzieć, co może być przyczyną problemu. Przez cały ...
Cześć. To mój pierwszy post tutaj. Moja przygoda z akwarystyką zaczęła się 1.5 roku temu, od początku starałem się edukować i nadrabiać braki wiedzy testując w praktyce. Pierwsza próba z roślinkami za...
Witam, od jakiegoś czasu mam problemy w akwarium, zbiornik 240l, woda RO ,mineralizator QD One plant ustawiany na GH 6, podmiany co tydzień 30-40 %,podłoże master soil, CO2 do oliwkowego koloru indyka...
Witam
Posiadam 112 litrowe roślinne akwarium. I mam problem z glonami. Konkretnie z tymi zielonymi zielenicami. Bo dwa tygodnie temu zmieniłem oświetlenie z 25 wat led sinkora na aż 75 wat led też si...
Czy czarna lub szaroczarna plecha, która tworzy się na korzeniu tylko głównie pod spodem i w zacienionych miejscach to jest jakaś pleśn, bakteria czy glon?
Uniosłem korzeń lekko do góry, żeby zrobić z...
Witam. Mam problem z zielenicami punktowymi jest ich sporo na liścich roślin które na bierząco usuwam. Są też codziennie na szybach, tu już działam skrobakiem. Mój baniak to standard 240l oświetlany 8...
Witam,
Akwarium zalane 25/11. Dodawane Seachem Stability według instrukcji. Czyli ma prawie 2 tyg. Zauważyłem na roślinach i korzeniu takie brązowe coś.
Światło dzienne 6h, potem zachód 50% (plus n...
Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.
Sklep firmowy
Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin.
Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).