Wiem ze tematów było już na forum ale gdzie obecnie warto zamówić akwarium optiwhite?
-

PKS_26
- Stały bywalec
-
- Miasto: Bukowno/Sławków
Z gotowców- VIV (choć w zasadzie nie jest to opti a ultra clear a teraz także Pure). Na zamówienie - Myciok z Mikołowa. Ostatnio zrobiłem "inspekcję"  wszystkich szkieł jakie mieli na stanie. Klejenia są świetne i powtarzalne. Tak samo szlify. TerraQueen, Ruda Śląska - niższa cena, ale też niższa jakość (co nie znaczy że jest źle - jest dobrze, ale u Mycioka jest bardzo dobrze). Jest jeszcze osławiony Przemek ze Szczecina, którego akwariów na żywo nie widziałem, ale nie spotkałem się z ŻADNĄ negatywną opinią (za wyjątkiem tych dotyczących czasu oczekiwania).
-

AquaMolitor
- Aktywny użytkownik
-
Kupowałem ostatnio 4 szt 60x30x36 - 3xVIV i jedno na próbę OW. OW bardzo starannie zrobione, ale z wałeczkami, no i wolę jednak VIVy. A jak baniak od 90cm w górę to są teraz Pure jeszcze bardziej zajebiste z delikatną poświatą błękitną zamiast zielonkawej w szkle UC. Ogólnie jakbym miał budżet z gumy to była by tylko ADA - nie do pobicia. Niezależnie czy UC czy Pure VIV bez wałków jest estetycznie oczko wyżej od najpiękniej sklejonego OW z wałkami silikonu imho, szczególnie pogrubionych w rogach na dole (naturalne zjawisko przy klejeniu).
-

strix
- Początkujący
-
Hmm,optiwhite z wałkami silikonu to profanacja. To nawet mój szklarz klei zwykłe floaty bez wałków silikonu, bo wie że mam na to alergię😁. Mam też zbiornik opti z RA, no i jest całkiem przyzwoicie, choć po opiniach myślałem że będzie lepiej. Teraz bym chyba kupił viv, bo wyglądają bardzo estetycznie. Co do Ady to tam chyba nie ma wpadek, super to wygląda.
-

men200
- Stały bywalec
-
- Miasto: Lublin
Tylko VIV ma 60x30x36 a ja chce szerokość 35, 30 trochę za wąskie jednak
-

PKS_26
- Stały bywalec
-
- Miasto: Bukowno/Sławków
To trzeba szukać gdzieś indziej, bo nie sądzę, żeby chcieli zrobić na zamówienie, choć można się dowiedzieć.
-

men200
- Stały bywalec
-
- Miasto: Lublin
Z ciekawości sprawdziłem ceny u Mycioka. Jest tam kalkulator na stronie.za odpowiednik viv wartości 1000 pln u niego trzeba zapłacić 2400 pln plus pewnie ze 200 pln transport. Ja wiem, że za jakość się płaci, ale pewnie nie jest dużo lepsza niż viv.
-

Pita
- Zainteresowany tematem
-
To zależy. VIV są super, ale nie oznacza to, że nie trafiają się akwaria bez silikonowych glutów. Grubość szyby jest ok, ale dla mnie za mała - po pierwsze podoba mi się widok pancernych krawedzi a po drugie - VIV 545L z szyby 15mm wygina się prawie 2cm-ja nie lubię jak mi się akwarium zamienia w beczkę Pita napisał(a):Z ciekawości sprawdziłem ceny u Mycioka. Jest tam kalkulator na stronie.za odpowiednik viv wartości 1000 pln u niego trzeba zapłacić 2400 pln plus pewnie ze 200 pln transport. Ja wiem, że za jakość się płaci, ale pewnie nie jest dużo lepsza niż viv.
-

AquaMolitor
- Aktywny użytkownik
-
23 lut 2021, 12:47
Re:
(#9)
Pita napisał(a):Z ciekawości sprawdziłem ceny u Mycioka. Jest tam kalkulator na stronie.za odpowiednik viv wartości 1000 pln u niego trzeba zapłacić 2400 pln plus pewnie ze 200 pln transport. Ja wiem, że za jakość się płaci, ale pewnie nie jest dużo lepsza niż viv.
Ale co ty porównujesz szkło OPTI do UC ? 
-

akwaAmator
- Znający temat
-
Jak dla mnie opti z RA bardzo dobrze wykonane ale jeszcze lepiej wykonane szkło od Mycioka wiec w twoim wypadku wybrałbym którąś z tych opcji i mycioka chyba bedzie taniej
-

RB23SMRT
- Zainteresowany tematem
-
- Miasto: Kraków
W sumie jestem ciekawy jak są wykonane dzisiejsze akwaria z RA. Widziałem dwa szkła (kilkuletnie) i to była jakaś masakra  Największe (chyba 720L) miało tak wklejone dno, że przy plecach odstawało ~1cm i to nie był jedyny mankament. RB23SMRT napisał(a):Jak dla mnie opti z RA bardzo dobrze wykonane ale jeszcze lepiej wykonane szkło od Mycioka wiec w twoim wypadku wybrałbym którąś z tych opcji i mycioka chyba bedzie taniej
-

AquaMolitor
- Aktywny użytkownik
-
-
Sprzedam zestaw akwariowy który używany był od lutego 2017 roku. Akwarium zlikwidowane w połowie września 2018.
Akwarium Opti White 72 litry o wymiarach 60x30x40.
Na tylnej szybie naklejone czarne t...
Wyświetlenia: 729 | Odpowiedzi: 1
czytaj więcej...
-
Witam,
kupię Anubias White/Pinto, wysyłka wchodzi w grę, odebrać osobiście mogę w okolicach Krakowa lub w Krakowie.
Bardzo proszę o kontakt w wiadomości prywatnej.
Pozdrawiam,
Aleksander
Wyświetlenia: 456 | Odpowiedzi: 1
czytaj więcej...
-
Sprzedam kostkę 30x30x30 full Opti White, wraz z szafką akwariową, białą, lakierowaną na półmat, bez plecków o wymiarach 35x35x80. Do tego filtr Hydor Prime 10, który doskonale sprawuje się z tak małą...
Wyświetlenia: 840 | Odpowiedzi: 2
czytaj więcej...
-
Witam
Do sprzedania mam cały zestaw akwarystyczny Cena 2400 do małej negocjacji
Lokalizacja - Sosnowiec
Akwarium Full Opti 80x35x45 - Gwarancja 40 miesięcy
AQUAEL LEDDY SLIM SUNNY lLED 32W 80-100cm ...
Wyświetlenia: 1115 | Odpowiedzi: 2
czytaj więcej...
|
|
Recenzje
|