Filtr Tetra EX
Jesteś tutaj: SerwisForumSpołecznośćRedakcja strony


Aplikacja mobilna (iOS/Android)



Informacje o nowościach w pracy redakcji.
Wasze pomysły i zgłoszenia błędów na stronie.
jogo napisał(a):Niestety to nie to, dodatek wylaczony, wyłączyłem i włączyłem telefon i nadal klops, jak nie bylo obrazow tak nie ma.


Szkoda, no nic zaczekamy może będzie więcej osób z podobnym problemem wtedy zbierzemy dane telefonów do kupy i prześlemy do wsparcia technicznego. Z jednym przypadkiem niestety nie mamy co startować - otrzymamy odpowiedź o niepowtarzalności ew. błędu. Raczej nie będą też w stanie go odtworzyć u siebie aby wyłapać w czym problem.


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10112
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda

Żona ma taki sam telefon, syn również , sprobuje u nich jutro zainstalować aplikacje mobilną :)
Mam jeszcze tablet to potestuje w wolnej chwili.



jogo
Początkujący
 
Posty: 40
Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
Miasto: Zamość

     

    A zajrzyj proszę do ustawień w aplikacji, czy nie masz odznaczonego podglądu zdjęć - po uruchomieniu apki normalnie skrótem, po lewej u góry -> ustawienia. Tam można odznaczyć pokazywanie zdjęć, awatarów itp.
    Nie zrobię screena, bo nie ma to sensu ;)
    Edit: fałszywy trop. To nie wpływa na buforowanie zdjęć w wątkach niestety.
    Pozdrawiam!
    Quark-t


    Avatar użytkownika

    Quark-t
    Poznaje temat
     
    Posty: 138
    Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
    Miasto: Będzin

      Quark-t napisał(a):A zajrzyj proszę do ustawień w aplikacji, czy nie masz odznaczonego podglądu zdjęć - po uruchomieniu apki normalnie skrótem, po lewej u góry -> ustawienia. Tam można odznaczyć pokazywanie zdjęć, awatarów itp.
      Nie zrobię screena, bo nie ma to sensu ;)
      Edit: fałszywy trop. To nie wpływa na buforowanie zdjęć w wątkach niestety.


      O widzicie, w wersji na iOS nie ma takich bajerów.


      Avatar użytkownika

      Piotr Baszucki
      roslinyakwariowe.pl
       
      Posty: 10112
      Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
      Miasto: Nowa Ruda

      U syna tez nie dziala na tym modelu telefonu
      20180425_172812.jpeg



      jogo
      Początkujący
       
      Posty: 40
      Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
      Miasto: Zamość

        Cześć. Mam to samo na tablecie z Androidem 4.1.1 ale - co dziwne - nie wszędzie. Np. w niniejszym wątku zdjęcia mi się pokazują a w tym: viewtopic.php?p=557566#p557566 już nie.
        Edit: bez sensu, wróciłem do podlinkowanego wątku skopiować odnośnik i tym razem zdjęcia się załadowały...
        Pozdrawiam!
        Quark-t


        Avatar użytkownika

        Quark-t
        Poznaje temat
         
        Posty: 138
        Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
        Miasto: Będzin

          Quark-t napisał(a):Cześć. Mam to samo na tablecie z Androidem 4.1.1 ale - co dziwne - nie wszędzie. Np. w niniejszym wątku zdjęcia mi się pokazują a w tym: viewtopic.php?p=557566#p557566 już nie.
          Edit: bez sensu, wróciłem do podlinkowanego wątku skopiować odnośnik i tym razem zdjęcia się załadowały...
          Tym razem permanentny (mimo wielokrotnego odświeżania) brak obrazków:
          viewtopic.php?t=75153
          Dane jak wyzej.
          Ten sam wątek na androidzie 6.0 jest ok.
          Screenshot_2018-05-08-19-25-44.jpeg
          Pozdrawiam!
          Quark-t


          Avatar użytkownika

          Quark-t
          Poznaje temat
           
          Posty: 138
          Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
          Miasto: Będzin

            Quark-t napisał(a):
            Quark-t napisał(a):Cześć. Mam to samo na tablecie z Androidem 4.1.1 ale - co dziwne - nie wszędzie. Np. w niniejszym wątku zdjęcia mi się pokazują a w tym: viewtopic.php?p=557566#p557566 już nie.
            Edit: bez sensu, wróciłem do podlinkowanego wątku skopiować odnośnik i tym razem zdjęcia się załadowały...
            Tym razem permanentny (mimo wielokrotnego odświeżania) brak obrazków:
            viewtopic.php?t=75153
            Dane jak wyzej.
            Ten sam wątek na androidzie 6.0 jest ok.
            Screenshot_2018-05-08-19-25-44.jpeg
            Na Androidzie Oreo też jest ok jak by co.


            Avatar użytkownika

            Krzysztof Radziszewski
            Z dużym doświadczeniem
             
            Posty: 2433
            Dołączył: 16 lut 2007, 11:46
            Miasto: Zamość PL, Manchester UK.

            A u mnie to jedyny obrazek jaki wszedl, ale nastepny juz nie. Na dole screan, posiadam android 5.0 na trzech telefonach i na wszystkich tak samo.
            Screenshot_2018-05-08-21-50-36.jpeg



            jogo
            Początkujący
             
            Posty: 40
            Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
            Miasto: Zamość

              Czyli wychodzi na to że na Androidzie poniże 6.0 jest problem z ładowaniem zdjęć.
              Jeszcze zapytam - każdy z Was ma najnowszą wersję aplikacji z Google Play?


              Avatar użytkownika

              Piotr Baszucki
              roslinyakwariowe.pl
               
              Posty: 10112
              Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
              Miasto: Nowa Ruda

              Tak, aktualizuje apke jak tylko jest nowsza wersja.



              jogo
              Początkujący
               
              Posty: 40
              Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
              Miasto: Zamość

                Tak, najnowszą.
                ALE po pełnym restarcie urządzenia, obrazki w wątku który linkowałem i dawałem screena zaladowały się. Nie używam adblocków itp. Tak jakby jakiś proces w tle się wieszał (?!?) a po restarcie hula.
                Suplement: przed restartem urządzenia, apkę zamykałem, usuwałem z procesów, czyściłem cache, otwierałem wątek na różne sposoby, odświeżałem itp. - nie pomagało.
                Pozdrawiam!
                Quark-t


                Avatar użytkownika

                Quark-t
                Poznaje temat
                 
                Posty: 138
                Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
                Miasto: Będzin

                  Przeinstalowałem system i nawet na 4.4 działa, otwiera foty, dla próby postawiłem na tym modelu 6.1 i tez otwiera foty.



                  jogo
                  Początkujący
                   
                  Posty: 40
                  Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
                  Miasto: Zamość

                    Bo wychodzi na to, że problem nie jest z apką samą w sobie tylko z czymś androidowym w tle. Będzie ciężko zrobić listę kroków, których wykonanie pozwoli na 100% powtarzalność problemu.
                    Pozdrawiam!
                    Quark-t


                    Avatar użytkownika

                    Quark-t
                    Poznaje temat
                     
                    Posty: 138
                    Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
                    Miasto: Będzin

                      Kilka dni temu wyinstalowałem aplikacje i pobrałem z google Play. Od tamtego czasu nie mogę wstawić zdjęć zrobionych funkcją dostępną w aplikacji ani wybrać zdjęć z galerii w telefonie/smartfonie. W powiadomieniach (ikona z dzwoneczkiem) nie przychodzą ani nie wyświetlają się tematy/nowe komentarze, w których pisałem lub ktoś mnie zacytował. Android Oreo 8.0.0 na Motoroli Z Play.


                      Avatar użytkownika

                      Krzysztof Radziszewski
                      Z dużym doświadczeniem
                       
                      Posty: 2433
                      Dołączył: 16 lut 2007, 11:46
                      Miasto: Zamość PL, Manchester UK.

                      I znowu to samo, powróciłem do romu oryginalnego 5.0 bo jest najstabilniejszy i problem powrócił, foty się nie "buforują" tak jak by czegoś brakowało badz coś blokowało przepływ danych.



                      jogo
                      Początkujący
                       
                      Posty: 40
                      Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
                      Miasto: Zamość

                        Spróbuj zamknąć wszystkie apki aktywne w tle i zrestartuj urządzenie.
                        Pozdrawiam!
                        Quark-t


                        Avatar użytkownika

                        Quark-t
                        Poznaje temat
                         
                        Posty: 138
                        Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
                        Miasto: Będzin

                          I ręce opadowywuja, ten trik nie pomaga, na andku 4.4 działało, ale bateria słabo trzymała i cos było z hasłami wifi, na 6.1 działało ale był nie stabilny, 5.0 jako ostatni rom Samsunga mojego telu mógłby zostać bo stabilny i bateria jakoś wolniej pada, ale te nieszczęsne foty:/



                          jogo
                          Początkujący
                           
                          Posty: 40
                          Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
                          Miasto: Zamość

                            Pozwolę sobie zrobić krótkie podsumowanie co wiemy o problemie nieładujących się zdjęć:
                            1. Nie zależy od szybkości sieci
                            2. Czasem pomaga restart urządzenia, ale nie zawsze
                            3. Czasem pomaga restart apki, ale nie zawsze
                            4. U mnie raz problem wystąpił po aktualizacji innych aplikacji z Google Play - będę próbował reprodukować
                            5. Androidy: 4.4 - działa(1) + nie działa sporadycznie (1)
                            5.0 - nie działa (1)
                            6 - działa (2)
                            ...
                            [Będę edytował]

                            Sprawa obciążenia serwera - raczej wykluczam, bo byłby częstszy i dotyczył wielu użytkowników.
                            Pozdrawiam!
                            Quark-t


                            Avatar użytkownika

                            Quark-t
                            Poznaje temat
                             
                            Posty: 138
                            Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
                            Miasto: Będzin

                              Troszkę mało przypadków mamy :(


                              Avatar użytkownika

                              Piotr Baszucki
                              roslinyakwariowe.pl
                               
                              Posty: 10112
                              Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
                              Miasto: Nowa Ruda

                              Spokojnie, nie ma takiego buga, którego nie da się zreprodukować prędzej czy później.
                              Ale mam dość osobliwą teorię - apkę w obecnej wersji mam od dłuższego czasu (zanim była w Google Play) z racji poprzednich problemów z powiadomieniami. A problem ze zdjęciami zaobserwowałem tylko na jednym urządzeniu i to raptem kilka dni temu. I trochę zbiega mi się to z ogłoszonymi przez ciebie Piotrze zmianami na forum Przypadek?
                              Pozdrawiam!
                              Quark-t


                              Avatar użytkownika

                              Quark-t
                              Poznaje temat
                               
                              Posty: 138
                              Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
                              Miasto: Będzin

                                Quark-t napisał(a):Spokojnie, nie ma takiego buga, którego nie da się zreprodukować prędzej czy później.
                                Ale mam dość osobliwą teorię - apkę w obecnej wersji mam od dłuższego czasu (zanim była w Google Play) z racji poprzednich problemów z powiadomieniami. A problem ze zdjęciami zaobserwowałem tylko na jednym urządzeniu i to raptem kilka dni temu. I trochę zbiega mi się to z ogłoszonymi przez ciebie Piotrze zmianami na forum Przypadek?


                                Którą opcję masz konkretnie na myśli?
                                Pracowałem przy podstronach z ostatnimi zdjęciami i filmami z forum - one z apką nie współpracują (to customowe strony zrobione pod forum).


                                Avatar użytkownika

                                Piotr Baszucki
                                roslinyakwariowe.pl
                                 
                                Posty: 10112
                                Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
                                Miasto: Nowa Ruda

                                viewtopic.php?p=557374#p557374
                                Jak pisałem - może to być czysty przypadek.
                                Pozdrawiam!
                                Quark-t


                                Avatar użytkownika

                                Quark-t
                                Poznaje temat
                                 
                                Posty: 138
                                Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
                                Miasto: Będzin

                                  Quark-t napisał(a):https://www.roslinyakwariowe.pl/forum/viewtopic.php?p=557374#p557374
                                  Jak pisałem - może to być czysty przypadek.


                                  Tak, to raczej nie związane z apką (to osobny moduł napisany dla naszego forum).
                                  Tam jest również cachowanie obrazków aby nie obciążało nadmiernie serwera.
                                  Serwer to dedyk - mamy spory zapas mocy.

                                  Coś musi być z wersją androidową, pod IOS wszystko działa elegancko i to na sporo starszej wersji.


                                  Avatar użytkownika

                                  Piotr Baszucki
                                  roslinyakwariowe.pl
                                   
                                  Posty: 10112
                                  Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
                                  Miasto: Nowa Ruda

                                  No ok a czemu te dyskowce mi się wyświetlają bez problemu a z poprzedniej strony foty już nie. System 5.0.



                                  jogo
                                  Początkujący
                                   
                                  Posty: 40
                                  Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
                                  Miasto: Zamość










                                    Serwis roslinyakwariowe.pl


                                     
                                      Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad 44 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się naszym doświadczeniem. zamów e-Magazyn na e-mail

                                    Sklep internetowy

                                    Wysyłkowy sklep akwarystyczny z
                                    bogatą ofertą sprzętu i akscesoriów do
                                    pielęgnacji akwarium.
                                    idź do sklepu


                                    Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości