Tetra oczko wodne
Jesteś tutaj: SerwisForumSpołecznośćRedakcja strony


Aplikacja mobilna (iOS/Android)



Informacje o nowościach w pracy redakcji.
Wasze pomysły i zgłoszenia błędów na stronie.
1. Tak, dodawanie png jest zablokowane w aplikacji. Stosowny komunikat widoczny na screenach Krzysztofa.
2. Test dodawania dużego załącznika (ale jpg)
tapatalk_1521715912781.jpeg
Pozdrawiam!
Quark-t


Avatar użytkownika

Quark-t
Poznaje temat
 
Posty: 137
Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
Miasto: Będzin
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

 

Duży miał być...
zalacznik-3mb.jpg


EDIT: Czyżby apka dokonywała kompresji? Czy ja pliki pomieszałem...
EDIT 2: załączany plik ma ponad 3mb. Czyli apka kompresuje/pokazuje rozmiar automatycznie tworzonej miniaturki.
Pozdrawiam!
Quark-t


Avatar użytkownika

Quark-t
Poznaje temat
 
Posty: 137
Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
Miasto: Będzin
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

 

Nie mogę dodać zdjęcia w wiadomości prywatnej (funkcja zablokowana przez administratora) oraz w wątku (niewłaściwy format), używam jpg.
Nie znam się, więc się wypowiem.


Avatar użytkownika

zmijka85
Zaawansowany użytkownik
 
Posty: 968
Dołączył: 03 kwi 2016, 22:11
Miasto: Rzeszów

Test
P_20180401_192744.jpg




clintoons
Poznaje temat
 
Posty: 110
Dołączył: 16 lis 2006, 21:30

Zdjęcia w trakcie pisania się dodają lecz po wysłaniu posta ich nie ma. Podczas próby edycji komunikat, że wybrany wątek nie istnieje.
Nie znam się, więc się wypowiem.


Avatar użytkownika

zmijka85
Zaawansowany użytkownik
 
Posty: 968
Dołączył: 03 kwi 2016, 22:11
Miasto: Rzeszów

Chyba czas najwyższy na krótkie podsumowanie aplikacji 7.1.25:
  • Od dnia zainstalowania tej wersji ustąpił problem z "białą stroną" otwieraną po przejściu z powiadomienia na pasku :D Zarówno na Androidzie 6.0 jak i 4.4.2.
  • Poprawiony jest też problem z niewidocznym przyciskiem logowania na Androidzie 4.4.2 w jasnym schemacie kolorów.
Ale ponieważ gdybym nie marudził, to nie byłbym sobą, takie spostrzeżenie.
Dużo czasu zajęło, zanim problem z "białą stroną" po użyciu "push notification" został naprawiony. I czuję niedosyt. Bo - jak napisałem powyżej - po kliknięciu w powiadomienie o kilku wiadomościach aplikacja otwiera obszar powiadomień, nie białą stronę. Da się przeglądać, etc. - super. Tylko co z tego, skoro otwiera się strona "z dzwoneczkiem", na której nie ma żadnych nowych powiadomień? :? A tę samą liczbę wiadomości, co była w powiadomieniu, pokazuje teraz ikonka "wiadomości", czyli ta druga od lewej. Sądzę, że raczej powinno mnie przenieść do obszaru wiadomości a nie powiadomień. Czy się czepiam? :wink:
@Piotr - nagrać filmik?
Wg mnie można apkę 7.1.25 puścić w Google Play. Ale nadal marudzić, że to chyba nie jest to co miało być.
99 little bugs in the code...
Pozdrawiam!
Quark-t


Avatar użytkownika

Quark-t
Poznaje temat
 
Posty: 137
Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
Miasto: Będzin
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

Ja już nawet nie piszę bo nie wiem czy to tylko u mnie czy to problem ogólny. Jednak widzę, że u ciebie Quark-t jest to samo.


Avatar użytkownika

Krzysztof Radziszewski
Z dużym doświadczeniem
 
Posty: 2162
Dołączył: 16 lut 2007, 11:46
Miasto: Zamość PL, Manchester UK.

Ale co? "Biała strona" po kliknięciu w powiadomienie czy bezsensowne przekierowanie? Konkrety, konkrety.
W zgłaszaniu bugów bardzo istotne są dwie rzeczy:
- konkretny opis problemu
- "steps to reproduce" czyli procedura odtworzenia błędu.
Bez tego to są wszystko zgłoszenia do kosza ("rejected - invalid").
Pozdrawiam!
Quark-t


Avatar użytkownika

Quark-t
Poznaje temat
 
Posty: 137
Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
Miasto: Będzin
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

Tak jak opisałeś. Po kliknięciu w chmurkę o powiadomieniach nie ma już białej strony lecz przenosi do powiadomień (ikoną dzwoneczka) gdzie ostatnie powiadomienie jest z 22marca. Trzeba przejść do wiadomości nie przeczytanych i zobaczyć co kto napisał.


Avatar użytkownika

Krzysztof Radziszewski
Z dużym doświadczeniem
 
Posty: 2162
Dołączył: 16 lut 2007, 11:46
Miasto: Zamość PL, Manchester UK.

OK, dziękuję. Z tym to decyzja należy do Piotra czy będzie ścigał developerów o kolejną poprawkę. Grunt, że poprawiona została "biała strona", bo to było irytujące, gdyż wymagało ubicia apki. A teraz po prostu jeden klik więcej jest potrzebny.
Pozdrawiam!
Quark-t


Avatar użytkownika

Quark-t
Poznaje temat
 
Posty: 137
Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
Miasto: Będzin
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

A i kilka dni temu, teraz już niby jest ok, przy próbie wrzucenia zdjęcia wyskakiwał komunikat "wybrany katalog nie istnieje". Nie można było załadować zdjęcia czy to z opcji zrobienia zdjęcia z aplikacji czy z wyboru zdjęcia z galerii. System android 7.1.1 poprawki z lutego na Motoroli Z Play. Zastanawiam się co będzie z aplikacją Akwarium jak dostanę aktualizację do Oreo.


Avatar użytkownika

Krzysztof Radziszewski
Z dużym doświadczeniem
 
Posty: 2162
Dołączył: 16 lut 2007, 11:46
Miasto: Zamość PL, Manchester UK.

Panowie mam informację iż problem z wgrywaniem zdjęć w formacie PNG został poprawiony, zapraszamy do przetestowania.

Link do aplikacji:
https://www.roslinyakwariowe.pl/apkapng.apk


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10062
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda

Piotr Baszucki napisał(a):Panowie mam informację iż problem z wgrywaniem zdjęć w formacie PNG został poprawiony, zapraszamy do przetestowania.

Link do aplikacji:
https://www.roslinyakwariowe.pl/apkapng.apk
Działa.
Screenshot_2018-04-13-11-52-03.jpeg
Pozdrawiam!
Quark-t


Avatar użytkownika

Quark-t
Poznaje temat
 
Posty: 137
Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
Miasto: Będzin
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

Super - dziękuję.
Zgłaszam do przygotowania nowej wersji - będzie do zaktualizowania przez google Play.

Jeśli coś jeszcze zauważycie - dajcie znać.
Dziękuję za dotychczasowe zaangażowanie - fajnie widzieć, że Wam również zależy aby wygodnie korzystało się z aplikacji.


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10062
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda

Piotr Baszucki napisał(a):Jeśli coś jeszcze zauważycie - dajcie znać.
Dziękuję za dotychczasowe zaangażowanie - fajnie widzieć, że Wam również zależy aby wygodnie korzystało się z aplikacji.

Komu, jak nie nam. W końcu jesteśmy użyszkodnikami
Pozdrawiam!
Quark-t


Avatar użytkownika

Quark-t
Poznaje temat
 
Posty: 137
Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
Miasto: Będzin
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

Witam, mam taki maly problem, mianiwicie nie wyswietla mi sie zadne zdjęcie z poziomu aplikacji, cos mi brakuje?Czy to normalne, fajnie sie korzysta ale musze wchodzic na strone przez przegladarke aby zobaczyc fotke. Jest jakies rozwiazanie problemu? Moj telefon to samsung note 3 ze standardowym systemem.



jogo
Początkujący
 
Posty: 35
Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
Miasto: Zamość
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

jogo napisał(a):Witam, mam taki maly problem, mianiwicie nie wyswietla mi sie zadne zdjęcie z poziomu aplikacji, cos mi brakuje?czy to normalne, fajnie sie korzysta ale musze wchodzic na strone przez przegladarke aby zobaczyc fotke. Jest jakies rozwiazanie problemu? Moj telefon to samsung note 3 ze standardowym systemem.


Sprawdź proszę czy reinstalacja aplikacji pomaga.


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10062
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda

Sprawdzalem nie pomaga.



jogo
Początkujący
 
Posty: 35
Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
Miasto: Zamość
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

Czy ktoś ma jeszcze podobny problem?
Potrzebuję przynajmniej 3 podobnych przypadków aby móc zgłosić do diagnozy i naprawy.


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10062
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda

Poprostu ciagle mam taka ikonke jak w screenshot ponizej, juz od kad pamietam, duzo razy zastanawialem sie w czym moze byc problem ale nic nie przychodzi do glowy.
Screenshot_2018-04-24-09-08-24.jpeg



jogo
Początkujący
 
Posty: 35
Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
Miasto: Zamość
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

Nie masz problemu z łączem internetowym?
Spróbuj wyczyścić cache aplikacji.
Nie blokowałeś jakichś uprawnień? Nie masz zapełnionej pamięci?
Pozdrawiam!
Quark-t


Avatar użytkownika

Quark-t
Poznaje temat
 
Posty: 137
Dołączył: 23 kwi 2017, 23:03
Miasto: Będzin
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

Nie mam problemów ze zdjęciami w żadnej aplikacji a wszystko robie na telefonie, nie korzystam z komputera. Pamięć odświeżana, telefon resetowany, aplikacja przeinstalowana a fot brak. Moze to cos zmieni, mam root i adaway do reklam.



jogo
Początkujący
 
Posty: 35
Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
Miasto: Zamość
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

Internet jak najbardziej ok. światłowód i wifi zasieg super.



jogo
Początkujący
 
Posty: 35
Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
Miasto: Zamość
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA

jogo napisał(a):mam root i adaway do reklam.


Spróbuj wyłączyć na chwilę ten dodatek i zobaczyć jak zachowa się bez niego.
Może blokuje coś od tego developera.


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10062
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda

Niestety to nie to, dodatek wylaczony, wyłączyłem i włączyłem telefon i nadal klops, jak nie bylo obrazow tak nie ma.



jogo
Początkujący
 
Posty: 35
Dołączył: 27 lis 2014, 15:17
Miasto: Zamość
  • Zostaw wiadomość w komunikatorze RA










Serwis roslinyakwariowe.pl


 
  Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad 44 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się naszym doświadczeniem. zamów e-Magazyn na e-mail

Sklep internetowy

Wysyłkowy sklep akwarystyczny z
bogatą ofertą sprzętu i akscesoriów do
pielęgnacji akwarium.
idź do sklepu


Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości