Zakładam moje pierwsze akwarium w stylu clearwater Ameryki Płd.Będzie to otwarte akwarium z wiszącym oświetleniem , więc zależy mi żeby 2-3 żabienice swobodnie wyrosły nad lustro wody.
Przy dużej wysokości akwarium potrzebujesz dość dużej żabienicy, taką będzie ciężko dostać, a jeśli już to będzie droga. Jak kupisz normalny koszyk to będziesz musiał sporo czasu poczekać zanim tak się stanie.
Szkło standardowe 50cm.Generalnie raczej ciężko dostać coś w stylu cordiflorus,palaefolius czy argentinensis z chodowli wodnej.Pewnie pozostają emersy.
Hej, kilka dni temu pojawiły mi się zielenice, zrobiłem testy wody i się okazało, że PO4 mam na poziomie 0. Dolałem tak żeby zachować propozycje z NO3. Zielenice są dalej, już nie tylko na szybie, ale...
Cześć
Akwarium ma 1,5 roku. Podstawowe dane to: pojemność 63l, oświetlenie 1x T8 15w i pasek led z allegro na diodach 5630. Aktualnie zmieniłem świetlówkę na moduł led aquael retrofit 10w plant. Podł...
https://www.youtube.com/watch?v=segQbk2s63Y
Witamy. Kolejny pro tip/patent Jurisa ;)
Tym razem reklama uchwytu marki Denerle lub ISTA na wężyk z filtra RO, ale żeby tak pomyśleć i zrobić to samo...
Witam,
To moje pierwsze własne akwarium (nie licząc krótkiej przygody 15 lat temu).
W założeniu miało być Low tech a'la Diana Walstad na ziemi ogrodowej. Z kilku różnych przyczyn wyszedł trochę misz m...
Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.
Sklep firmowy
Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin.
Ponad 15 000 produktów dostępnych wysyłkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).