Cześć. Moje akwarium nawiedziła plaga okrzemek. Zbiornik ma 5 tygodni więc jest relatywnie świeży, przy czym ja swoim niedoświadczeniem dodatkowo tą plagę wzmocniłem, gdyż:
- W drugim tygodniu zmieni...
Witam w weekend staruje z zbiornikiem i zastanawiam się jak świecić ile i iloma świetlówkami . Akwarium 100x50x50 . Oświetlenie 4x39W . Na początku myślałem zaczać świecić po 5/6 h ale nie wiem iloma ...
Po długiej przerwie wróciłem do akwarystyki, pierwsza próba z HT zakończyła się inwazją glonów (spowodowaną głównie nieumiejętnym nawożeniem i ciągłym grzebaniem w dnie), padnięciem części roślin i w ...
witam, wzbogaciłem się o korzeń z drzewa tekowego sporych rozmiarów waga około 8kg
korzeń był już akwarium i jest tonący, jednak na jego powierzchni zauwazyłem glony, i tu moje pytanie jak go odkazić...
Witam
Zakupiłem drugi filtr RO oraz pompę. Chcę połączyć te filtry szeregowo. Widziałem na internecie różne rozwiązania i nie wiem który będzie najlepszy pod względem wydajności i rozsądku. Na dom mam...
Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.
Sklep firmowy
Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin.
Ponad 15 000 produktĂłw dostÄpnych wysyĹkowo lub do
odbioru osobistego w Krakowie (obowiÄ zuje rezerwacja).