Wkład filtracyjny Tetra BalanceBalls
Jesteś tutaj: Serwis Forum Ogólne Forum ogólne


Profilux 3.1 ex



Nowości i ciekawostki związane z akwarystyką roślinną, oraz posty nie pasujące do innych działów.

13 sty 2019, 13:39 Profilux 3.1 ex  (#1)  

Witam mam prosbe. Moglby ktos mi krok po kroku wytlumaczyc jak na poczatek podlaczyc grzalke do profiluxa? Komputer listwe widzi ale nie bardzo wiem co dalej np do S1. Pozdrawiam
Załączniki
15473795313648376517276963290608.jpg
15473795626015953602066088818351.jpg



Piotrek1974
Początkujący
 
Posty: 34
Dołączył: 16 sie 2018, 15:19

14 sty 2019, 12:38 Re: Profilux 3.1 ex  (#2)  

Musisz miec czujnik temperatury podlaczony do profiluxa i dopiero w zakladce Probe/sensor wchodzisz w Temperature i przypisujesz gniazdo w listwie do ktorego bedzie podlaczona grzalka np S1, tam tez mozesz ustawic sobie roznice temp miedzy noca a dniem.



waldimaszewski
Początkujący
 
Posty: 11
Dołączył: 02 maja 2018, 15:28

14 sty 2019, 14:32 Re: Profilux 3.1 ex  (#3)  

Mam czujnik temperatury podlaczony do profiluxa. S1 mam przypisane do grzalki S1 tylko zapala na listwie jak zaznacze Invert. Ale wtedy po prostu caly czas grzalka dziala mimo ze chce temp 25st a juz jest 25.5. Chyba problem jest w kablu podlaczylem listwe z profiluxrm zwyklym internetowym od routera kablem. Chociaz profilux widzi listwe i wyswietla jej numer itp. zamowilem orginalny kabel PAB Ghla zobaczymy czy w tym tkwi problem.



Piotrek1974
Początkujący
 
Posty: 34
Dołączył: 16 sie 2018, 15:19

14 sty 2019, 15:27 Re: Profilux 3.1 ex  (#4)  

Nigdy zwyklym nie podlaczalem moze w tym tkwi problem.
Masz zaznaczona histereze grzalki oraz przypisane do gniazda S1 lub innego do ktorego wpieta jest grzalka np temperature1.

Wejdz w system---switch channels-----przy gniezdzie S1 jak otworzy sie male okienko switch channel1 w menu Function zaznacz po lewej Temperature 1 a po prawej heater.

Tutaj masz to fajnie wyjasnione
https://www.youtube.com/watch?v=KyhGr8fdmOs

Oczywiscie wszystkie zmiany trzeba zawsze zatwierdzic Save ale to chyba wiesz.



waldimaszewski
Początkujący
 
Posty: 11
Dołączył: 02 maja 2018, 15:28

14 sty 2019, 16:03 Re: Profilux 3.1 ex  (#5)  

waldimaszewski napisał(a):Nigdy zwyklym nie podlaczalem moze w tym tkwi problem.
Masz zaznaczona histereze grzalki oraz przypisane do gniazda S1 lub innego do ktorego wpieta jest grzalka np temperature1.

Wejdz w system---switch channels-----przy gniezdzie S1 jak otworzy sie male okienko switch channel1 w menu Function zaznacz po lewej Temperature 1 a po prawej heater.

Tutaj masz to fajnie wyjasnione
https://www.youtube.com/watch?v=KyhGr8fdmOs

Oczywiscie wszystkie zmiany trzeba zawsze zatwierdzic Save ale to chyba wiesz.

tak wydaje mi sie ze wszystko jest pidlaczone ok
Załączniki
Screenshot_20190114-135956_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190114-135940_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20190113-224530_GHL Connect.jpg
Screenshot_20190113-224358_GHL Connect.jpg



Piotrek1974
Początkujący
 
Posty: 34
Dołączył: 16 sie 2018, 15:19

14 sty 2019, 16:12 Re: Profilux 3.1 ex  (#6)  

Wszystko wydaje sie byc ok sprobuj jeszcze wylaczyc komp i wlaczyc nieraz ustawienia lapie po takim zabiegu.



waldimaszewski
Początkujący
 
Posty: 11
Dołączył: 02 maja 2018, 15:28

14 sty 2019, 17:07 Re: Profilux 3.1 ex  (#7)  

Dzieki. Na razie daje spokojo poczekam na orginalny kabel PAB moze on jest inaczej skonstrowany niz zwykly RJ45. Listwe kupilem uzywana bez kabla ale jak recznie w ustawieniach kaze wlaczac S1,S2 ale tylko gdy jest zakladka INVERT ZAZNACZONA itd. wszystko zapala i wydaje sie byc sprawna



Piotrek1974
Początkujący
 
Posty: 34
Dołączył: 16 sie 2018, 15:19










Serwis roslinyakwariowe.pl


 
  Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad 44 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się naszym doświadczeniem. zamów e-Magazyn na e-mail

Sklep internetowy

Wysyłkowy sklep akwarystyczny z
bogatą ofertą sprzętu i akscesoriów do
pielęgnacji akwarium.
idź do sklepu


Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 32 gości