Jesteś tutaj: SerwisForumOgólneForum ogólne


Problem z wyświetlaniem forum



Akwarystyka roślinna ogólnie oraz posty nie pasujące do innych działów.
+ nowy temat
Witam,
jak na załączonym zrzucie.
Przeglądarka to Chrome 57. (Najnowsza). Adblock itp. wyłączone - co widac na zrzucie.

Jakieś pomysły?

Schowek01.jpg


Schowek02.jpg


Pozdrawiam,
Grzegorz.



Rozrabiak
Poznaje temat
 
Posty: 61
Dołączył: 24 kwi 2016, 13:57

To ja mam gorzej, włącza mi się coś takiego:
forum.png


Avatar użytkownika

Rfck
Z dużym doświadczeniem
 
Posty: 2766
Dołączył: 24 mar 2010, 23:34
Miasto: Gdańsk/UK

@Rozrabiak napisał(a):Witam,
jak na załączonym zrzucie.
Przeglądarka to Chrome 57. (Najnowsza). Adblock itp. wyłączone - co widac na zrzucie.

Jakieś pomysły?

Schowek01.jpg


Schowek02.jpg


Pozdrawiam,
Grzegorz.


Grzegorz odśwież pamięć podręczną przeglądarki,
trzyma stare wersje plików na Twoim dysku.

Tu znajdziesz instrukcję:

Firefox:
https://support.mozilla.org/pl/kb/jak-w ... -podreczna

Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95582?hl=pl

Internet Explorer:
http://windows.microsoft.com/pl-pl/inte ... r#ie=ie-11

Opera:
http://help.opera.com/opera/Windows/196 ... vateWindow

@Rfck napisał(a):To ja mam gorzej, włącza mi się coś takiego:


Rafał na dole strony mobilnej znajdziesz link do wyświetlenia pełnej wersji strony - "Pełna wersja strony (Desktop)". Coś źle rozpoznało Twoją przeglądarkę jako mobilną.
mgr biologii, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10256
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków

Piotrze, problem jest taki że jak kliknę sobie w przycisk "pełna wersja strony desktop" to po kliknięciu następnie w "odpowiedz" przechodzi do odpowiedzi ale znowu w takiej formie, następnie gdy kliknę ponownie na pełną wersję strony to przechodzi na główną stronę forum.


Avatar użytkownika

Rfck
Z dużym doświadczeniem
 
Posty: 2766
Dołączył: 24 mar 2010, 23:34
Miasto: Gdańsk/UK

Grzegorz. Miałem dokładnie ten sam problem i pomogło rozwiązanie z innego tematu. Nie mam czasu szukać ale Piotr wkleił link do obrazka który wystarczyło otworzyć i wyświetlić po czym odświeżyć stronę i problem automatycznie zniknął.

Avatar użytkownika

Matrial
Aktywny użytkownik
 
Posty: 694
Dołączył: 22 gru 2014, 09:55
Miasto: Poznań

Pomogło wyczyszczenie pamięci podręcznej.

Dziękuję Piotrze.



Rozrabiak
Poznaje temat
 
Posty: 61
Dołączył: 24 kwi 2016, 13:57

Rfck napisał(a):Piotrze, problem jest taki że jak kliknę sobie w przycisk "pełna wersja strony desktop" to po kliknięciu następnie w "odpowiedz" przechodzi do odpowiedzi ale znowu w takiej formie, następnie gdy kliknę ponownie na pełną wersję strony to przechodzi na główną stronę forum.


Taki efekt masz na urządzeniu mobilnym (tablet, smartfon) czy na komputerze?
mgr biologii, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10256
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków

Na LG g4 z Chrome strona mobilna działa u mnie prawidłowo. To tak informacyjnie.

Pozdrawiam,
Grzegorz.



Rozrabiak
Poznaje temat
 
Posty: 61
Dołączył: 24 kwi 2016, 13:57

Na komputerze, nie posiadam innych urządzeń ;)


Avatar użytkownika

Rfck
Z dużym doświadczeniem
 
Posty: 2766
Dołączył: 24 mar 2010, 23:34
Miasto: Gdańsk/UK

Rfck napisał(a):Na komputerze, nie posiadam innych urządzeń ;)


Zobacz proszę czy teraz jest dalej problem, wprowadziłem małego fixa.
mgr biologii, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10256
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków

Dzięki za reakcję. To się dzieje randomowo. Na razie problemów brak.


Avatar użytkownika

Rfck
Z dużym doświadczeniem
 
Posty: 2766
Dołączył: 24 mar 2010, 23:34
Miasto: Gdańsk/UK

Problem dziś powrócił...


Avatar użytkownika

Rfck
Z dużym doświadczeniem
 
Posty: 2766
Dołączył: 24 mar 2010, 23:34
Miasto: Gdańsk/UK

Rfck napisał(a):Problem dziś powrócił...


Zmieniłem jeszcze jedną rzecz,
obserwuj teraz.
mgr biologii, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10256
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków

Niestety problem wciąż aktualny :(.


Avatar użytkownika

Rfck
Z dużym doświadczeniem
 
Posty: 2766
Dołączył: 24 mar 2010, 23:34
Miasto: Gdańsk/UK

To musi być coś z ciasteczkiem, spróbuj usunąć wszystkie lub to z nazwą: roslinyakwariowe.pl i artodia.

Instrukcja:
http://pomoc.poczta.interia.pl/news-jak ... Id,2136352

p.s. konieczne będzie ponowne zalogowanie na stronie (i zaznaczenie opcji "loguj mnie automatycznie")
mgr biologii, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10256
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków

A mi od wyczyszczenia pamięci podręcznej przeglądarki pojawia się bardzo często taki komunikat jak poniżej, lecz po chwili przeglądarka sama przerzuca na właściwą stronę.
Schowek01.jpg


Dodam, że usunięcie ciastek nie pomaga.

Pozdrawiam,
Grzegorz.



Rozrabiak
Poznaje temat
 
Posty: 61
Dołączył: 24 kwi 2016, 13:57

Rozrabiak napisał(a):A mi od wyczyszczenia pamięci podręcznej przeglądarki pojawia się bardzo często taki komunikat jak poniżej, lecz po chwili przeglądarka sama przerzuca na właściwą stronę.
Schowek01.jpg


Dodam, że usunięcie ciastek nie pomaga.

Pozdrawiam,
Grzegorz.


To wyświetla się po kliknięciu na liście nowych postów na górze forum? (tam gdzie nowe posty, tematy i akwaria) ?
mgr biologii, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10256
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków

Wyświetla się po kliknięciu na jakimś poście, u góry najnowsze posty, tematy, akwaria lub jak dostaję maila z powiadomieniem o odpowiedzi. Czasami (ale rzadko) nawet przy odświeżaniu strony (F5).

Pojawia się to losowo, ponieważ po kilku razach tego komunikatu jest już spokój a po jakimś czasie znowu wraca.

Pozdrawiam,
Grzegorz.



Rozrabiak
Poznaje temat
 
Posty: 61
Dołączył: 24 kwi 2016, 13:57

Rozrabiak napisał(a):A mi od wyczyszczenia pamięci podręcznej przeglądarki pojawia się bardzo często taki komunikat jak poniżej, lecz po chwili przeglądarka sama przerzuca na właściwą stronę.
Schowek01.jpg


Dodam, że usunięcie ciastek nie pomaga.

Pozdrawiam,
Grzegorz.


Ja również mam ten problem. Dzieje się to od dłuższego czasu kiedy po prostu ładuję stronę RA, oczywiście po chwili strona ładuje się normalnie.

Avatar użytkownika

Matrial
Aktywny użytkownik
 
Posty: 694
Dołączył: 22 gru 2014, 09:55
Miasto: Poznań

Matrial napisał(a):
Rozrabiak napisał(a):A mi od wyczyszczenia pamięci podręcznej przeglądarki pojawia się bardzo często taki komunikat jak poniżej, lecz po chwili przeglądarka sama przerzuca na właściwą stronę.
Schowek01.jpg


Dodam, że usunięcie ciastek nie pomaga.

Pozdrawiam,
Grzegorz.


Ja również mam ten problem. Dzieje się to od dłuższego czasu kiedy po prostu ładuję stronę RA, oczywiście po chwili strona ładuje się normalnie.


Również w takim przypadku?

"Wyświetla się po kliknięciu na jakimś poście, u góry najnowsze posty, tematy, akwaria lub jak dostaję maila z powiadomieniem o odpowiedzi. Czasami (ale rzadko) nawet przy odświeżaniu strony (F5)."
mgr biologii, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10256
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków

Piotrze, jest jeszcze coś o czym zapomniałem.
Na załączonym zrzucie u dołu są miniaturki zdjęć. Klikając na miniaturkę nie zmieniają się zdjęcia. Korzystając ze strzałek zdjęcia się przełączają. Korzystając z kursorów na klawiaturze - też działa.

I chyba ostatnia sprawa, jak powiększę zdjęcie lupką to z kursora strzałki robi się łapka. Czy tą łapką powinno dać się zdjęcie przesuwać tak, aby zobaczyć fragmenty ukryte (nie mieszczące się na ekranie)? Jeżeli tak, to niestety nie działa to u mnie.

Google Chrome 58, w wersji 57 również nie działało i poprzednich także.

Schowek01.jpg


Pozdrawiam,
Grzegorz.



Rozrabiak
Poznaje temat
 
Posty: 61
Dołączył: 24 kwi 2016, 13:57

Komunikat o przekierowaniach nie powinien się już wyświetlać.

Jeśli chodzi o galerię u mnie pod Chrome (wersja 57 i 58), Operą i Safari działa klikanie w miniaturki i przesuwanie "łapką" przy włączonym powiększeniu. Zobacz czy któraś z wtyczek przeglądarki nie blokuje prawidłowego działania.
mgr biologii, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10256
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków

No to mam zagadkę! Wyłączyłem wszystkie rozszerzenia, uruchomiłem ponownie Chrome i nie działa :(

Pozdrawiam,
Grzegorz.



Rozrabiak
Poznaje temat
 
Posty: 61
Dołączył: 24 kwi 2016, 13:57

A na innej przeglądarce też tak masz?
mgr biologii, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych


Avatar użytkownika

Piotr Baszucki
roslinyakwariowe.pl
 
Posty: 10256
Dołączył: 19 cze 2003, 10:52
Miasto: Nowa Ruda/Wrocław/Kraków

W MS Edge działa prawidłowo.
W Chrome przy powiększeniu gdy próbuję przesuwać zdjęcie kursor z łapki zmienia się w przekreślone kółko.

Wszedłem na forum z powiadomienia email - nadal pojawia się komunikat err_too_many_redirects.

Spróbuję wieczorem wywalić Chrome całkiem i zainstalować ponownie, zobaczymy czy będzie dobrze.



Rozrabiak
Poznaje temat
 
Posty: 61
Dołączył: 24 kwi 2016, 13:57









Recenzje

Ładowanie...

Baza wiedzy akwarystycznej


 
  Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

 

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin. Ponad 9000 produktów dostępnych od ręki z wysyłką w 24 godziny lub odbiorem osobistym w Krakowie po wcześniejszej rezerwacji przez internet.
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5



Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Majkel S i 8 gości

Copyright © 2001-2019 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.