Jesteś tutaj: SerwisForumOgólneForum ogólne


Komputer MACRO PH T2, nie działa...



Akwarystyka roślinna ogólnie oraz posty nie pasujące do innych działów. + nowy temat
Witam wszystkich! Czyvktokolwiek z Was posiada komputer MACRO PH T2? Działa Wam ten złom? Od zakupu mam same problemy z tym wynalazkiem. Tydzień działa i raptem nie odłącza gazu, po czym po kilku dniach znowu działa i tak w kółko... Reklamacja nic nie dała, bo wymienili mi sondę i niby naprawione... Oczywiście nie działa. Poradzicie coś? Czy wyrzucić to coś...



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Hej,
ja posiadam takowe urządzenie u siebie.U mnie był problem z włączeniem się.Po powrocie z naprawy gwarancyjnej działa jak należy.Złego słowa absolutnie powiedzieć nie mogę.Działa do dziś.
Sugeruję ponownie wysłać do serwisu.Do skutku,aż naprawią.
Sebastian


Avatar użytkownika

Sebastian1977
Aktywny użytkownik
 
Posty: 663
Dołączył: 02 maja 2014, 19:02
Miasto: Nysa

Sebastian1977 napisał(a):Hej,

Sugeruję ponownie wysłać do serwisu.Do skutku,aż naprawią.


Lub koszt wysylek przekroczy nowy markowy.



waldimaszewski
Początkujący
 
Posty: 35
Dołączył: 02 maja 2018, 15:28

Nie koniecznie.Trzeba doczytać bo w przypadku wielokrotności wizyt sprzętu w serwisie należy się wymiana na nowy.Ale to trzeba się zorientować.
Sebastian


Avatar użytkownika

Sebastian1977
Aktywny użytkownik
 
Posty: 663
Dołączył: 02 maja 2014, 19:02
Miasto: Nysa

Stara metoda naprawcza tzn. nerwowe dotknięcie z impetem komputera spowodowało, że zaczął działać... Widocznie coś nie łączy... Badziew chyba mi się trafił, odeślę jak tylko mi się ponownie zatnie 😠 Dzięki za opinie 👍



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Sebastian1977 a długo już Ci służy??? Napisali co było powodem awarii? Bo mi wymienili sondę, bo uznali, że .... źle ją zabezpieczyłem przed wysyłką reklamacyjną... 🤔 Ciekawy tok rozumowania z ich strony...



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Chyba trafił ci się wadliwy egzęplarz ja swojego używam od ponad pół roku i zero problemów.

Avatar użytkownika

piter134
Zainteresowany tematem
 
Posty: 218
Dołączył: 03 sie 2014, 17:58
Miasto: Warszawa

M4rcin napisał(a):Sebastian1977 a długo już Ci służy??? Napisali co było powodem awarii? Bo mi wymienili sondę, bo uznali, że .... źle ją zabezpieczyłem przed wysyłką reklamacyjną... 🤔 Ciekawy tok rozumowania z ich strony...

U mnie było w ten sposób ,że zakupiłem go jeszcze przed startem akwarium.Nie sprawdziłem go.Po dwóch miesiącach kiedy chciałem go uruchomić okazało się że nie działa.
W serwisie wymienili jakąś płytkę(tak było w opisie)i działa bez zarzutu do dziś.Będzie to już około 4 tygodnie jak się nie mylę.
Sebastian


Avatar użytkownika

Sebastian1977
Aktywny użytkownik
 
Posty: 663
Dołączył: 02 maja 2014, 19:02
Miasto: Nysa

Dzięki Panowie za odzew 👍 Narazie działa, więc nawet nie dotykam 😂 Może już będzie ok... Pozdrawiam!



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Nie bedzie OK padnie w najmniej oczekiwanym momencie tak jest zawsze.



waldimaszewski
Początkujący
 
Posty: 35
Dołączył: 02 maja 2018, 15:28







Powiązane tematy
  • 112l - Epifity i nie tylko - Mizurka

    Witam Akwarium to 112L o standardowych wymiarach 80x35x40. Jest to drugi start ponieważ za pierwszym razem całkowicie przegrałem walkę z sinicami. Stare gąbki i wkłady do filtra zostały wywalone, a n...

    Wyświetlenia: 755 | Odpowiedzi: 2czytaj więcej...

  • Jak kleić korzenie aby nie było widać kleju

    https://www.youtube.com/watch?v=4sTfGRKSYzY Prosty trick z podłożem Tropica :) Obejrzyj kleje Dostępne pojemności podłoża Tropica

    Wyświetlenia: 705 | Odpowiedzi: 3czytaj więcej...

  • Pistia nie rośnie?

    Cześć Wam, Takie krótkie szybkie pytanie dotyczące pistii. Jak widać na zdjęciach marnieje... niby rośnie, niby wypuszcza kolejne młode rośliny ale jej liście... No pozostawiają wiele do życzenia. Jak...

    Wyświetlenia: 788 | Odpowiedzi: 10czytaj więcej...

  • Alternathera - nie za gęsto?

    W itam jak sądzicie, czy tych roślin nie posadziłem zbyt gęsto ? Z a blisko siebie ?

    Wyświetlenia: 513 | Odpowiedzi: 1czytaj więcej...

  • Eleocharis Parvula nie rosnie

    Witam. Mam dosc chyba nietypowy problem. W poprzednim baniaczku parwula byla jak trawa na polu golfowym - piekna, zwarta, gesta, natomiast po restarcie zbiornika zmagam sie z baaardzo powolnym wzro...

    Wyświetlenia: 3341 | Odpowiedzi: 11czytaj więcej...



Recenzje

Ładowanie...

Baza wiedzy akwarystycznej


 
  Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

 

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 400 gatunków i odmian roślin. Ponad 10 000 produktów z wysyłką w 24 godziny lub
odbiorem osobistym w Krakowie (obowiązuje rezerwacja).)
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5



Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 31 gości

Copyright © 2001-2019 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.