Testy akwariowe Tetra
Jesteś tutaj: SerwisForumOgólneForum ogólne


Komputer MACRO PH T2, nie działa...



Nowości i ciekawostki związane z akwarystyką roślinną, oraz posty nie pasujące do innych działów.
Napisz post
Witam wszystkich! Czyvktokolwiek z Was posiada komputer MACRO PH T2? Działa Wam ten złom? Od zakupu mam same problemy z tym wynalazkiem. Tydzień działa i raptem nie odłącza gazu, po czym po kilku dniach znowu działa i tak w kółko... Reklamacja nic nie dała, bo wymienili mi sondę i niby naprawione... Oczywiście nie działa. Poradzicie coś? Czy wyrzucić to coś...



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Hej,
ja posiadam takowe urządzenie u siebie.U mnie był problem z włączeniem się.Po powrocie z naprawy gwarancyjnej działa jak należy.Złego słowa absolutnie powiedzieć nie mogę.Działa do dziś.
Sugeruję ponownie wysłać do serwisu.Do skutku,aż naprawią.
Sebastian


Avatar użytkownika

Sebastian1977
Aktywny użytkownik
 
Posty: 660
Dołączył: 02 maja 2014, 19:02
Miasto: Nysa

Sebastian1977 napisał(a):Hej,

Sugeruję ponownie wysłać do serwisu.Do skutku,aż naprawią.


Lub koszt wysylek przekroczy nowy markowy.




waldimaszewski
Początkujący
 
Posty: 27
Dołączył: 02 maja 2018, 15:28

Nie koniecznie.Trzeba doczytać bo w przypadku wielokrotności wizyt sprzętu w serwisie należy się wymiana na nowy.Ale to trzeba się zorientować.
Sebastian


Avatar użytkownika

Sebastian1977
Aktywny użytkownik
 
Posty: 660
Dołączył: 02 maja 2014, 19:02
Miasto: Nysa

Stara metoda naprawcza tzn. nerwowe dotknięcie z impetem komputera spowodowało, że zaczął działać... Widocznie coś nie łączy... Badziew chyba mi się trafił, odeślę jak tylko mi się ponownie zatnie 😠 Dzięki za opinie 👍



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Sebastian1977 a długo już Ci służy??? Napisali co było powodem awarii? Bo mi wymienili sondę, bo uznali, że .... źle ją zabezpieczyłem przed wysyłką reklamacyjną... 🤔 Ciekawy tok rozumowania z ich strony...



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Chyba trafił ci się wadliwy egzęplarz ja swojego używam od ponad pół roku i zero problemów.



piter134
Zainteresowany tematem
 
Posty: 182
Dołączył: 03 sie 2014, 17:58
Miasto: Warszawa

M4rcin napisał(a):Sebastian1977 a długo już Ci służy??? Napisali co było powodem awarii? Bo mi wymienili sondę, bo uznali, że .... źle ją zabezpieczyłem przed wysyłką reklamacyjną... 🤔 Ciekawy tok rozumowania z ich strony...

U mnie było w ten sposób ,że zakupiłem go jeszcze przed startem akwarium.Nie sprawdziłem go.Po dwóch miesiącach kiedy chciałem go uruchomić okazało się że nie działa.
W serwisie wymienili jakąś płytkę(tak było w opisie)i działa bez zarzutu do dziś.Będzie to już około 4 tygodnie jak się nie mylę.
Sebastian


Avatar użytkownika

Sebastian1977
Aktywny użytkownik
 
Posty: 660
Dołączył: 02 maja 2014, 19:02
Miasto: Nysa

Dzięki Panowie za odzew 👍 Narazie działa, więc nawet nie dotykam 😂 Może już będzie ok... Pozdrawiam!



M4rcin
Początkujący
 
Posty: 4
Dołączył: 23 lut 2019, 22:25

Nie bedzie OK padnie w najmniej oczekiwanym momencie tak jest zawsze.




waldimaszewski
Początkujący
 
Posty: 27
Dołączył: 02 maja 2018, 15:28










Baza wiedzy akwarystycznej


 
  Działamy od 2001 roku i wspólnie z ponad
30 tysiącami akwarystów z całej Polski zdobywamy wiedzę i dzielimy się doświadczeniem oraz informujemy o nowościach z branży
akwarystycznej.

 

Sklep firmowy

Bogata oferta ponad 300 gatunków i odmian roślin. Ponad 9000 produktów dostępnych od ręki z wysyłką w 24 godziny lub odbiorem osobistym w Krakowie po wcześniejszej rezerwacji przez internet.
Punkt odbiorów: Kraków ul. Młyńska Boczna 5



Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 43 gości

Copyright © 2001-2019 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.