Wydaje mi się że taki temat już był, jednak wyszukiwarka nie może nic znaleźć. Chciałbym pokazać, póki co dwie rzeczy, które sprawdziłem osobiście przez dłuższy okres czasu i mogę polecić: 1. Sterowany przez aplikację na smartfon kontroler WIFI RGBWW.Wykorzystanie: - Obciążenie 5*4A 12-24V - przy niewielkich lampach o mocy maks 48W12V lub 96W24V - Aplikacja posiada 6 cykli ON/OFF - Sterowanie smartfonem przez WIFI - Możliwość zamontowania nocnego oświetlenia RGB lub White pod ten sam zasilacz co główna lampa. 2. Nożyczki, są tu uwaga nożyczki do strzyżenia włosów Są świetnie wyważone i bardzo przyjemne podczas pracy. Najlepiej oczywiście nadają się te wygięte. Występują w kilku ciekawych kolorach, jakość wykonania za te pieniądze Kupiłem je dla zwierzaka, ale jak wziąłem w dłoń to od razu kupiłem sobie do akwarium Mam kilka różnych nożyczek, ale od czasu jak je kupiłem to pracuję głównie tymi.
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-
- Miasto: Gdańsk/UK
Rfck, myślisz, że można by było podłączyć pod ten kontroler lampę Chihiros RGB 60 (50W)? Dzięki za podzielenie się informacjami.
-

Krzysztof Radziszewski
●
- Z dużym doświadczeniem
-
- Miasto: Zamość PL, Manchester UK.
Myślę że tak, pod warunkiem że nie będziesz świecił na Maksimum.
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-
Ja kupowałem zestaw nożyczek giętych, pęsetę i łopatkę do równania podłoża, sterowniki sonoff które używam do częściowej automatyki w akwarium, jonizator chichotów doctor 3 in 1, dobre ceny są też na rurki ceramiczne na dno i one kryjówki.
-

gniewianin86
●
- Początkujący
-
Jak coś wrzucacie to dawajcie linki do reklamowanych towarów. Sklep jest zagraniczny więc o ile się nie mylę nie łamie to regulaminu.
-

szarlej
●
- Aktywny użytkownik
-
- Miasto: Tarnów
A kupował może ktoś żwir na podłoże?
-

ismeria
●
- Poznaje temat
-
- Miasto: Toruń
Wydaje mi się nieopłacalne, bo ciężkie paczki dużo kosztują.
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-
Kapsułki nawozowe 60szt. cena: £2.90 Bardzo wydajne, tanie kapsułki nawozowe. Kryptokoryny po 3 tygodniach wypuściły multum nowych liści, ewidetnie im służą. Trawnik z Hemianthusa również wykazał lepszy wzrost i wybarwienie. Zdecydowanie polecam.
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-
Jak długo działają te kapsułki?
-

Skajor
●
- Zainteresowany tematem
-
- Miasto: Poznań - Grunwald
Pare dni temu dotarly do mnie 2 opakowania. Potestujemy zobaczymy:)
-

ŁukaszCupiał
●
- Stały bywalec
-
Panowie jak spisują się kapsułki? Napisałem do chińczyka pytanie o długość działania ale odpowiedź go przerosła 
-

Skajor
●
- Zainteresowany tematem
-
- Miasto: Poznań - Grunwald
Takie coś jest ciężko określić metodą na oko.. Wszystko rośnie. Pamiętam jak po pół roku około niwelowałem akwarium gdzie miałem takie kapsułki tropica, to w substracie były jeszcze kulki z kapsułek.
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-
Tak jak pisze Rfck ciężko określić czas działania puki rośnie to znaczy ze kapsułki działają . Ja mam doświadczenia z kulkami gliniano torfowymi niby ich czas działania to 2-3 miesiące co według mnie jest nie prawdą bo likwidowałem akwaria 7 -10 miesięcznie gdzie na start dawałem kulki GT i przy likwidacji wyciągałem niemal nie naruszone kulki GT z wrośniętymi korzeniami roślin . Także na ten czas działania podawany przez producenta trzeba wziąć sporą poprawkę
-

akwaAmator
●
- Zaawansowany użytkownik
-
Wydaje mi się że wpływ na to ma zbyt wiele czynników a w szczególności rodzaj roślin, ilość oświetlenia, nawożenia do słupa wody, pobieranie składników odżywczych przez liście itd. Np. akwarium z kryptami zjada podłoże dużo szybciej niż np szybko rosnąca rotala, takie mam wnioski z obserwacji.
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-

- CO2.png (338.65 KiB) Przeglądane 634 razy
Do znalezienia po wpisaniu CO2 tabs. Zamówiłem testowo - jeżeli działa tak jak w opisie (a zakładam, ze działa) to całkiem niezłe rozwiązanie w sytuacji gdy butla się wyczerpała a nabić mamy czas dopiero za kilka dni.
-

szarlej
●
- Aktywny użytkownik
-
Na pewno działa, pytanie tylko jak długo i czy jest to opłacalne. Ja już wolę od razu pojechać z butlą do wymiany niż się babrać z tym.. na 3 akwaria to już problem... Już wolę zgasić światło na dwa dni całkowicie Daj znać jak dostaniesz.
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-
Dlatego ja wklejam tutaj tylko sprawdzone długoterminowo produkty.
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-
Sztywne paski LED 8520. Tanie, świetne diody LED do wykorzystania w uprawie roślin wodnych, nadwodnych i tropikalnych. Bardzo mocne i wydajne. Pobór mocy z 1m to około 20W - 72 diody na metr. Paczka 10x0.5M pasków = 5 Metrów cena: ~£8.50 Można je kupić również na Allegro. Testowałem tylko barwę białą zimną 6500K.
- Załączniki
-
-
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-
Co do tych tabletek z allegro to wg opisu trzeba dawkować je codziennie. Ten chiński wynalazek 2 razy w tygodniu. Z pewnością jako stałe źródło CO2 jest to nieopłacalne - ale tak jak pisałem jako rozwiązanie awaryjne przy nagłym wyczerpaniu butli powinno działać. Dam znać jak przyjdą.
-

szarlej
●
- Aktywny użytkownik
-
testowaliście te światełka sprawdzają się? Chyba je sobie zamówie
-

Ksarbid
●
- Początkujący
-
Wszystkie przedmioty które ja tutaj wklejam są przeze mnie przetestowane i je polecam. Dlatego też prosiłem żeby wklejać tutaj tylko sprawdzone przez siebie, a nie po prostu w okazyjnej cenie.
-

Rfck
●
- Z dużym doświadczeniem
-
-

Krzysztof Radziszewski
●
- Z dużym doświadczeniem
-
- Miasto: Zamość PL, Manchester UK.
-
Witam
Akwarium to 112L o standardowych wymiarach 80x35x40. Jest to drugi start ponieważ za pierwszym razem całkowicie przegrałem walkę z sinicami. Stare gąbki i wkłady do filtra zostały wywalone, a n...
Wyświetlenia: 799 | Odpowiedzi: 2
czytaj więcej...
-
https://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat71-aquaforest-news1-4919b799361853f2570ca1c3fdd4a626.jpg
Miło nam poinformować o wprowadzeniu do naszej bogatej oferty kolejnych prod...
Wyświetlenia: 0 | Odpowiedzi: 1
czytaj więcej...
-
Witajcie, jakies 3tygodnie temu postawiłem kolejne akwarium tym razem (miało byc dla ryb) a wyszło jak zawsze......qurka.
Zbiornik 100x40x50
Filtr sera bioactive250
HQI70W 6500K osram
Podłoze aqua su...
Wyświetlenia: 5056 | Odpowiedzi: 7
czytaj więcej...
-
Witam
Chciałbym zmienić aranżacje do tej pory było ala iwagumi, dzisiaj zabrałem się za wyrywanie roślin i wyciągniecie kamieni ale nie sadziłem że w podłożu(pro soil) było aż tyle syfu. Akwa ma ok r...
Wyświetlenia: 6051 | Odpowiedzi: 3
czytaj więcej...
-
Chciałem zaprosić Was do dyskusji o zbiornikach naturalnych ale w słonym wydaniu. Poniżej chyba najlepszy reprezentant tego gatunku jaki widziałem.
http://img.pl/hygg.jpg
http://...
Wyświetlenia: 656 | Odpowiedzi: 2
czytaj więcej...
|
|
Recenzje
|