dlaczego nie byta turystyczna - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

dlaczego nie byta turystyczna

Liczba wyświetleń: 1084·Odpowiedzi: 1
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
athlon Ostrów Wielkopolski

13 maja 2006, 18:37 dlaczego nie byta turystyczna  (#1)  

Ponoć nie może byc użyta do CO2 typowa butla turystyczna na propan-butan.
Ale dlaczego? w czym problem?
Zobacz w sklepie roslinyakwariowe.pl: technika CO2, zestawy CO2 z butlą, testy CO2
akwarysta amator

athlon
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Ostrów Wielkopolski

koplek Pszczyna

13 maja 2006, 20:50   (#2)  

Przede wszystkim grubość ścianek. Butla na CO2 ma bodajże z 1cm albo i więcej grubości a ta turystyczna moze ze 2-3 mm :wink: 40 barów rozsadziłoby butlę na propan-butan .
"idziemy dalej by być bliżej..."

koplek
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Pszczyna

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

20210921_181059.jpg

Dostałem zestaw co2 nie wiem co i jak

Szczuply_ w Technika CO2 · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4630
Witam, Mam problem ponieważ dostałem cały zestaw co2 wraz z butlą i szczerze powiem nie wiem jak to zamontować jakie elementy i do czego służą te elementy zestawu jak to uruchomić żeby nie wybuchło c...
IMG_9951.JPG

Napełniona butla nie puszcza gazu

Norkoc w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4205
Cześć, mam 215l akwarium i po ponad 2 miesiącach napełniłem butle Co2. podłączam a wskazówka prawego zegara podnosi się na max. Zmniejszyłem wiec do 10 barów (gaz leciał, wszystko było w porządku) i p...

Reduktor nie trzyma ciśnienia?

gaskao w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3727
Witam wszystkich, mam problem z moim nowo zakupionym zestawem CO2 w akwarium. Posiadam reduktor z dwoma manometrami (nie znajdę na nim nazwy firmy ale to standardowy no-name jakich pełno w sklepach, ...

PH nie spada

sowa w Technika CO2 · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2740
Uruchomiłem wczoraj zestaw CO2 do obniżenia PH. Od wyjściowych 7,85, po około 6 h spadło do 7,37 i tak stoi do teraz a CO2 leci cały czas. Macie jakiś pomysł? Ten zestaw to: butla 1,5 kg, elektrozawór...

Zaworek precyzyjny wcale nie reguluje gazu

vundo w Technika CO2 · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6902
Hej, zmontowałem swój pierwszy zestaw CO2, z elektrozaworem i butlą 2kg. Ma zaworek precyzyjny Camozzi i wszystko jest zmontowane na sztywno, uszczelnione taśmą. Butla—>reduktor->zaworek precyz...

Elegancki zestaw CO2 - nie wysokociśnieniowy

Rfck w Technika CO2 · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 17368
:) Elegancki zestaw zestaw.jpg Dla wszystkich którzy nie chcą zestawu wysokociśnieniowego.

Bimbrownia - dyfuzor nie wyrabia

karolkuciem w Technika CO2 · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 8609
Witam Założyłem własnie sobie bimbrownie i mam mały problem. D yfuzor jest umiejscowiony na samym dnie akwarium i co2 tam mi nie dochodzi. J eżeli podniosę go pod powierzchnie to zaczyna trochę pracow...

Bimbrownia nie byle jaka !!!

mariusz1986 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5923
Kochani wiem że temat bimbrowni jest tak nudny ale chcę podać wam swój sposób no to. Otóż każdy podaje te swoje 1410 skład czyli 1000 ml wody 400g cukry no i drożdże 10 . moja bimbrownia działa miesi...

Czy CO2 nie leci za dużo?

lodyga89 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5402
Zrobiłam dziś bimborwnie ale wydaje mi się że bąbelki są za duże. W środku są waciki gdyż nie mam nigdzie w około lipy. Nie wiem jak dodać film ale nie wiem tez czy zdjęcie cos wam powie.

CO2 soda-kwas dlaczego nie działa - porady

berkel w Technika CO2 · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 13786
Dlaczego mój reaktor nie działa, przecież robię wszystko wg. instrukcji - na to pytanie rozwiązania szukałem przez ponad 3 tygodnie, ale w końcu znalazłem. Piszę ten post w nadziei, że komuś może się ...

Statystyki

Ten temat przegląda 442 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571080
 •  Liczba wątków: 48827
 •  Użytkownicy: 36952

•  Najnowszy użytkownik: stefan_mc oni

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 442 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.