Przede wszystkim grubość ścianek. Butla na CO2 ma bodajże z 1cm albo i więcej grubości a ta turystyczna moze ze 2-3 mm 40 barów rozsadziłoby butlę na propan-butan .
Szczuply_ w Technika CO2· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4630
Witam,
Mam problem ponieważ dostałem cały zestaw co2 wraz z butlą i szczerze powiem nie wiem jak to zamontować jakie elementy i do czego służą te elementy zestawu jak to uruchomić żeby nie wybuchło c...
Norkoc w Technika CO2· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4205
Cześć, mam 215l akwarium i po ponad 2 miesiącach napełniłem butle Co2. podłączam a wskazówka prawego zegara podnosi się na max. Zmniejszyłem wiec do 10 barów (gaz leciał, wszystko było w porządku) i p...
gaskao w Technika CO2· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3727
Witam wszystkich,
mam problem z moim nowo zakupionym zestawem CO2 w akwarium. Posiadam reduktor z dwoma manometrami (nie znajdę na nim nazwy firmy ale to standardowy no-name jakich pełno w sklepach, ...
sowa w Technika CO2· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2740
Uruchomiłem wczoraj zestaw CO2 do obniżenia PH. Od wyjściowych 7,85, po około 6 h spadło do 7,37 i tak stoi do teraz a CO2 leci cały czas. Macie jakiś pomysł?
Ten zestaw to: butla 1,5 kg, elektrozawór...
vundo w Technika CO2· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6902
Hej, zmontowałem swój pierwszy zestaw CO2, z elektrozaworem i butlą 2kg. Ma zaworek precyzyjny Camozzi i wszystko jest zmontowane na sztywno, uszczelnione taśmą.
Butla—>reduktor->zaworek precyz...
karolkuciem w Technika CO2· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 8609
Witam
Założyłem własnie sobie bimbrownie i mam mały problem. D yfuzor jest umiejscowiony na samym dnie akwarium i co2 tam mi nie dochodzi. J eżeli podniosę go pod powierzchnie to zaczyna trochę pracow...
mariusz1986 w Technika CO2· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5923
Kochani wiem że temat bimbrowni jest tak nudny ale chcę podać wam swój sposób no to.
Otóż każdy podaje te swoje 1410 skład czyli 1000 ml wody 400g cukry no i drożdże 10 .
moja bimbrownia działa miesi...
lodyga89 w Technika CO2· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5402
Zrobiłam dziś bimborwnie ale wydaje mi się że bąbelki są za duże.
W środku są waciki gdyż nie mam nigdzie w około lipy.
Nie wiem jak dodać film ale nie wiem tez czy zdjęcie cos wam powie.
berkel w Technika CO2· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 13786
Dlaczego mój reaktor nie działa, przecież robię wszystko wg. instrukcji - na to pytanie rozwiązania szukałem przez ponad 3 tygodnie, ale w końcu znalazłem. Piszę ten post w nadziei, że komuś może się ...
Statystyki
Ten temat przegląda 442 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571080
• Liczba wątków: 48827
• Użytkownicy: 36952
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 442 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej